Σάββατο 24 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκσυγχρονιστικά

ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ με την απόφαση του Αρείου Πάγου, για τους ανατοκισμούς, τι έγινε ακριβώς; Ενώ μέχρι τώρα οι τράπεζες σε "έγδυναν" αυθαιρέτως, τώρα θα σε "γδύνουν" ανά 6 μήνες και με την υπογραφή σου!

***

Καθαρόαιμη εκσυγχρονιστική λύση, σαν να λέμε. Με τα δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να έχει: Προγραμματισμός και συναίνεση.

***

Το αποτέλεσμα, βεβαίως, παραμένει το ίδιο (αφού όλο και περισσότεροι εξαναγκάζονται να δανείζονται με τραπεζικούς - τοκογλυφικούς όρους), όμως σημασία έχει ...το στιλ.

***

ΠΟΛΛΟΙ είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν τα παρασκήνια της σύνθεσης της Οργανωτικής Επιτροπής της Ολυμπιάδας του 2004. Μάλλον άδικος κόπος τόσο νωρίς. Ούτως ή άλλως, ο όλος θεσμός σε παγκόσμιο επίπεδο έχει καταντήσει ένα τεράστιο παρασκήνιο.

***

Γι' αυτό, ας μην βιάζονται τόσο οι επίδοξοι σκανδαλοθήρες. Είναι πολλοί που θα ανακατευτούν στην υπόθεση, πολύ μεγάλα τα συμφέροντα, άρα και μεγάλα τα μπερδέματα. Στο τέλος θα "γίνει ταμείο".

***

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είναι ένα πικάντικο σίριαλ αυτή η υπόθεση με τις πονηροδουλιές του Μπιλ Κλίντον, που έχει καταλήξει το νούμερο - ένα παγκόσμιο θέμα. Μόνο που αυτό δε γίνεται, όταν όλος ο κόσμος ταλαιπωρείται με τις "πονηροδουλιές" της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ...

***

Αυτές οι υποθέσεις, που μάλλον θα απολαμβάνει η γνωστή για τη δεκτικότητά της (ευγενικά το λέμε) αμερικανική κοινή γνώμη, ακούγονται μάλλον ως τραγέλαφος.

***

ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ στη ΝΔ, αυτή τη φορά με τον Μιλτιάδη Εβερτ να κάνει προκλητικές ομιλίες στη Βουλή, που έγιναν αντιληπτές ως κριτική προς τον πρόεδρο του κόμματος. Αυτός, όμως, πάει στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με τον Σαντέρ και ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους. Αν πρόκειται να δεχτεί συμβουλές - προφανώς σκέφτηκε - γιατί να μην πάει κατευθείαν στην πηγή;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ