Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Οι συνταξιούχοι απαιτούν και καλούν

Καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες της πανεργατικής απεργίας στις 18 Δεκέμβρη, η ΣΕΑ συνταξιούχων ζητά ικανοποίηση των αιτημάτων των απομάχων της δουλιάς

Να υποστηρίξουν τα αιτήματα των συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις, καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,με ανοιχτή επιστολή, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων. Η ΣΕΑ έχει καλέσει τους συνταξιούχους και θα παλέψει γι' αυτά τα αιτήματα, στην πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία στις 18 Δεκέμβρη,στην οποία καλούν και άλλες οργανώσεις. Παράλληλα συνεχίζονται οι περιοδείες συνδικαλιστικών στελεχών σε χώρους δουλιάς. Χτες, ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, μίλησε σε εργαζόμενους διαφόρων τμημάτων του "Ωνάσειου" μαζί με τον πρόεδρο της ΟΣΝΙΕ Φ. Τουμπέλη,καθώς στους εργαζόμενους του ΣΕΓΑΣ,μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις Δ. Κώτη.Η Ζ. Σώκου,μέλος της ΕΕ της ΓΣΕΕ, επισκέφθηκε τις φαρμακοβιομηχανίες ΡΕΜΕΚ και ΚΑΝΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιούχων χαρακτηρίζει κοροϊδία τις αυξήσεις του 2,5% που εξάγγειλε η κυβέρνηση και σημειώνει πως είναι κάτω και απ' αυτόν τον πλασματικό πληθωρισμό, που υπολογίζεται στο 3,7%.Και συνεχίζει πως η αύξηση αυτή μεταφράζεται για πάνω από 700.000 συνταξιούχους σε 50-65 δραχμές τη μέρα.

Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αρνήθηκε να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα για αύξηση του αφορολόγητου στα 2 εκατ. δρχ. και για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας κατά 20%. Καταγγέλλει τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου που είπε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις είναι "εθνικός κίνδυνος" και τονίζει πως "εμείς οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι αποτελούμε την πλειοψηφία του λαού, εμείς είμαστε το έθνος και όχι μια χούφτα πλουτοκράτες, που με αυτή την πολιτική αυξάνουν συνεχώς τα κέρδη τους".

Καλεί τους βουλευτές, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, να υποστηρίξουν τα αιτήματα των συνταξιούχων, που είναι: Αυξήσεις σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ. Αφορολόγητο 2 εκατ. δρχ. και τιμαριθμοποίηση φορολογικής κλίμακας κατά 20%. Κατάργηση της ειδικής εισφοράς στις συντάξεις. Αναθεώρηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού για παιδεία, υγεία, πρόνοια και κοινωνική ασφάλιση. Η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων να μην είναι κάτω των 20 ημερομισθίων του ανειδίκευτου εργάτη. Οι συντάξεις ΔΕΚΟ - Τραπεζών - ΝΑΤ - Δημοσίου να είναι ίσες με το 80% του μισθού των εν ενεργεία. Να μη θιγούν τα αποθεματικά των Ταμείων και να μη γίνουν δεκτές από την κυβέρνηση οι προτάσεις Σπράου που κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό σύστημα.

Καλεί τους βουλευτές, αν τα παραπάνω αιτήματα δε γίνουν δεκτά απ' την κυβέρνηση, να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό στα σημεία αυτά και τονίζει: "Σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε ατομικά υπεύθυνο τον καθένα σας απέναντί μας, γιατί στηρίζετε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική".

Η ΟΛΜΕ καλεί

Κάλεσμα προς όλους τους καθηγητές, να συμμετάσχουν μαζικά στην πανεργατική - πανυπαλληλική απεργία στις 18 του μήνα, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ και τονίζει πως ο κλάδος πρέπει να συστρατευθεί με το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΟΛΜΕ διεκδικεί: Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου Αρσένη. Γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία, με στόχο το 15%. Αυξήσεις 25%. Θεσμοθέτηση του δικαιώματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους καθηγητές κ. ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανέρχονται δυναμικά(1998-11-27 00:00:00.0)
ΑΔΕΔΥ: Απεργία αλά... ΓΣΕΕ(1998-11-13 00:00:00.0)
Απροθυμία για τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας(1998-07-15 00:00:00.0)
Ο πρωθυπουργός ενέπαιξε τους συνταξιούχους!(1998-02-26 00:00:00.0)
Το ψήφισμα(1996-12-18 00:00:00.0)
Πολύμορφη αγωνιστική κλιμάκωση(1996-12-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ