Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εορταστική ... ασυδοσία

Αυθαίρετη παράταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Εντονη αντίδραση από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων, που απαιτεί ανάκληση της απόφασης του νομάρχη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Νέα κόντρα για το ωράριο των καταστημάτων ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή το γιορταστικό ωράριο, το οποίο, με απόφαση του νομάρχη, παρατείνεται μέχρι τις 8.30 το βράδυ!

Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει την απόφαση του νομάρχη, σημειώνοντας ότι καταπατά και αυτήν ακόμα την κοινή Υπουργική Απόφαση για τη λήξη του ωραρίου στις 8 μ.μ. και ανοίγει το δρόμο για πιο εξοντωτική απασχόληση των εργαζομένων. Αντιπροσωπεία της Ενωσης επισκέφτηκε τον νομάρχη και δήλωσε την αντίθεση των εργαζομένων στην απόφασή του, υπογραμμίζοντας ότι το ωράριο είναι ήδη εξουθενωτικό για τους εργαζόμενους, που στην πραγματικότητα δουλεύουν πολύ παραπάνω από το 40ωρο και δεν παίρνουν ρεπό. Απαίτησαν την ανάκληση της απόφασης και την εφαρμογή τουλάχιστον της Υπουργικής Απόφασης. Ιδιαίτερα για τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, την Κυριακή 21 Δεκέμβρη, προτείνουν λήξη του ωραρίου στα σούπερ μάρκετ στις 6 το απόγευμα, όπως και το Σάββατο. Την παραμονή των Θεοφανίων λήξη στα εμπορικά καταστήματα στις 4 μ.μ. και για τα σούπερ μάρκετ επίσης στις 6 μ.μ.

Η πρόεδρος του σωματείου, Σ. Καλαντίδου,σημείωσε: "Είναι απάνθρωπο παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς να σχολούν 9.30 και 10 η ώρα το βράδυ. Γνωρίζουμε ήδη από καταγγελίες συναδέλφων ότι το ρεπό δε θα δοθούν την εορταστική περίοδο και υπάρχουν προγράμματα εργασίας μέχρι τις 9.30 το βράδυ. Για τους εμποροϋπαλλήλους που δουλεύουν εντατικά όλη την περίοδο των γιορτών και στις 2/1/98 συνήθως κάνουν απογραφή, η αργία των Θεοφανίων είναι αναγκαία για ξεκούραση. Γι' αυτό είναι απαράδεκτο την παραμονή 5/1/98 το ωράριο να διευρύνεται μέχρι τις 8.30. Οι διαβεβαιώσεις του νομάρχη για ελέγχους εφαρμογής του ωραρίου των εργαζομένων πέφτουν στο κενό, αφού στην πραγματικότητα καμιά από τις αιτήσεις στα σωματεία για έλεγχο δεν πραγματοποιήθηκε".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ