Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Επίθεση κατά Κ. Σημίτη

Ζητά από τον πρωθυπουργό να πάρει πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα σε όλους τους τομείς

Την πρόβλεψή του ότι μέσα στο 1998 θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, επιχείρησε να στηρίξει ο Κ. Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, στο δείπνο που παρέθεσε προχτές το βράδυ η Ντ. Μπακογιάννη. Στην κατεύθυνση αυτή ανέβασε τους επικριτικούς τόνους ενάντια στην κυβέρνηση Σημίτη, χωρίς να κρύψει την απογοήτευσή του γιατί δεν προχωράει με ταχύτερους ρυθμούς στην επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων.

Ο Κ. Μητσοτάκης, που είχε επιστρέψει από το ταξίδι του στις ΗΠΑ λίγες ώρες νωρίτερα, μετέφερε την "εντύπωση" ότι η εικόνα του Κ. Σημίτη στους Αμερικανούς έχει αρχίσει να "χλομιάζει" και αυτό όχι τόσο για την πολιτική στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όσο για την οικονομική πολιτική! Παράλληλα, εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση Σημίτη στο ότι, όπως ισχυρίζεται, δεν παίρνει "αντιδημοφιλή μέτρα". Ανέφερε μάλιστα ως παραδείγματα τα ασφαλιστικά ταμεία και τις αποκρατικοποιήσεις. Εξέφρασε παράλληλα έντονες επιφυλάξεις αν καταφέρει να φέρει σε πέρας τον προϋπολογισμό του '98, γιατί, εκτός των άλλων, ο Κ. Σημίτης μπορεί να είναι ισχυρός εσωκομματικά, αλλά είναι αμφίβολο αν θα αντέξει τη λαϊκή πίεση και αντίδραση. Αναφερόμενος στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, ξεκαθάρισε ότι "δεν μπορούσαμε να μπλοκάρουμε σε καμία περίπτωση τη συμφωνία", αλλά επιφυλάχτηκε να κάνει συγκεκριμένη τοποθέτηση για τις επιπτώσεις στο καθεστώς του Αιγαίου πριν δει το κείμενο. Θεωρεί επίσης ότι ο Κ. Σημίτης έπρεπε να αποπέμψει τον Γερ. Αρσένη από την κυβέρνηση, όπως έκανε αυτός με τον Αντ. Σαμαρά.

Σε σχέση με τα εσωκομματικά της ΝΔ, υποστήριξε ότι ο Κ. Καραμανλής πάει καλά, αλλά θα πρέπει να ασκεί μεγαλύτερες πιέσεις στην κυβέρνηση για να πάρει αντιλαϊκά μέτρα. Σε σχέση με τη διαμάχη Εβερτ - νεοφιλελεύθερων, δήλωσε ότι πρόκειται για βυζαντινολογίες και ότι η ΝΔ παραμένει φιλελεύθερη, όπως επί της αρχηγίας του και σε αυτό ουσιαστικά δε διαφωνεί κανένας.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν περίπου 15 βουλευτές της ΝΔ, που συμμετέχουν στις ΟΚΕ που εποπτεύει η Ντ. Μπακογιάννη, οι περισσότεροι από τους οποίους υπερασπίζονταν με πάθος την άθλια Ερώτηση που κατέθεσαν οι 57 για τον Αρη Βελουχιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ