• Από καλύτερες θέσεις συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων, τονίζουν στελέχη της παράταξης
  • - ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας) .- Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η άνοδος του συνδυασμού που στήριξε η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΤΑΣ)... - 1997-11-22 00:00:00.0"/>
  • Από καλύτερες θέσεις συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων, τονίζουν στελέχη της παράταξης
  • - ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας) .- Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η άνοδος του συνδυασμού που στήριξε η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΤΑΣ)... - 1997-11-22 00:00:00.0" /> Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 15
    ΕΡΓΑΤΙΚΑ
    ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
    Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις
    • Σημαντική αύξηση της "Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης"
    • Από καλύτερες θέσεις συνεχίζεται ο αγώνας των εργαζομένων, τονίζουν στελέχη της παράταξης

    ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας) .-

    Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η άνοδος του συνδυασμού που στήριξε η ΕΣΑΚ στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Το ψηφοδέλτιο της "Ταξικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΤΑΣ) συγκέντρωσε 52 ψήφους και κατέλαβε 4 από τις 17 έδρες του ΔΣ και εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο για τη ΓΣΕΕ, έναντι 33 ψήφων και τριών εδρών που είχε πάρει στο προηγούμενο συνέδριο. Η ΠΑΣΚΕ σημείωσε πτώση και πήρε 110 ψήφους, 10 έδρες και εξέλεξε 2 αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ, από 121 ψήφους και 11 έδρες που είχε. Το ΣΕΑΜ,25 ψήφους και 2 έδρες από 21 και δύο αντίστοιχα. Η ΔΑΚΕ 15 ψήφοι, 1 έδρα, ό,τι ακριβώς είχε και στο προηγούμενο συνέδριο. Να σημειωθεί ότι η άνοδος της ΤΑΣ σημειώθηκε σε συνθήκες ανεβασμένης συμμετοχής στις αρχαιρεσίες (ψήφισαν 206 αντιπρόσωποι από 192 το 1994), γεγονός που υπογραμμίζει παραπέρα τη μεγάλη απήχηση που βρήκαν οι θέσεις και η αγωνιστική στάση των συνδικαλιστών του συνδυασμού. Επίσης, η εκλογική επιτυχία της ΤΑΣ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αν αναλογιστεί κανείς πως τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν κάτω από πιέσεις, εκβιασμούς, ακόμα και τρομοκρατία που δέχτηκαν οι αντιπρόσωποι από την εργοδοσία, την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ, τον κρατικό μηχανισμό, στελέχη της Νομαρχίας Αχαϊας, ενώ και το σύνολο των τοπικών ΜΜΕ στήριξε απροκάλυπτα την ΠΑΣΚΕ. Να σημειωθεί, ακόμα, ότι η μία έδρα της ΠΑΣΚΕ οφείλεται στις 12 ψήφους "αντιπροσώπων" από το σωματείο της Π-Π, που έχει μετεξελιχθεί σε σωματείο - φάντασμα.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών ο Ανδρέας Αντωνόπουλος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και μέλος της νέας διοίκησης του ΕΚΠ, τα χαρακτήρισε "θετικά", τονίζοντας πως "ενισχύθηκε σημαντικά το ταξικό ρεύμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα". "Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ και των δυνάμεων του ρεφορμισμού - πρόσθεσε - η σημαντική αύξηση της ΤΑΣ δημιουργεί προϋποθέσεις να παλέψουν οι εργαζόμενοι της πόλης, από καλύτερες θέσεις, την αντεργατική πολιτική και να δώσουν τη μάχη μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία για να μην περάσει το αντεργατικό σύμφωνο, που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για να αποκρουστούν τα ΤΣΑ και να αναπτυχθεί η πάλη των εργαζομένων για μονοετή σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις".

    Ο γραμματέας της ΤΕ της ΕΣΑΚ και μέλος της νέας διοίκησης του ΕΚΠ, Αντώνης Ταβουλάρης,χαιρέτισε τα αποτελέσματα και απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους "να δώσουν ενωμένοι τη μάχη για την απόκρουση της επίθεσης, που εξαπολύουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία. Να ενισχύσουν αποφασιστικά την αγωνιστική συσπείρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων και με την πάλη τους σε κάθε τόπο δουλιάς να συμβάλουν στην αλλαγή των συσχετισμών υπέρ του ταξικού ρεύματος μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα".


    Κορυφή σελίδας
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ