Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στην BOSCH

Σε απολύσεις παλαιών και έμπειρων εργαζομένων προχωρά η εδώ θυγατρική εταιρία της γερμανικής πολυεθνικής "R. BOSCH".Ηδη έχουν απολυθεί σταδιακά εφτά εργαζόμενοι, ενώ άλλοι 21 εργαζόμενοι έχουν οδηγηθεί μεθοδευμένα σε αποχώρηση. Συγκεκριμένα, η εταιρία με συνεχείς μεταθέσεις μέσα στην επιχείρηση, αλλά και με προσβλητική συμπεριφορά των διευθυντών, του στιλ "είσαι ανίκανος", υποχρεώνει εργαζόμενους να αποχωρήσουν. Οσοι δε, δεν "πειστούν" με αυτό τον τρόπο, υπάρχει και η απόλυση. Ταυτόχρονα προχωράει σε προσλήψεις "γερμανοθρεμμένων ημετέρων" - όπως χαρακτηρίζονται από τους εργαζόμενους στο χώρο - οι οποίοι διαθέτουν πτυχία από γερμανικά πανεπιστήμια και έχουν θητεύσει στο εργοστάσιο της επιχείρησης στη Γερμανία.

Η αναταραχή στην εταιρία έχει αρχίσει εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά την ανάκληση στη Γερμανία του προηγούμενου γενικού διευθυντή. Ανάκληση, που ενδεχόμενα να οφειλόταν στο ότι για περίεργους λόγους η επιχείρηση είχε πέρσι δημοσιεύσει δύο ισολογισμούς...

Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι να δημιουργούνται απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και αβεβαιότητα στο προσωπικό, αλλά και έντονα κοινωνικά προβλήματα, μιας και οδηγούνται στην ανεργία άνθρωποι με μεγάλη ηλικία και με μειωμένες πιθανότητες να βρουν αλλού δουλιά. Ορισμένοι απ' τους απολυμένους έχουν καταφύγει στα δικαστήρια και με πρωτόδικες αποφάσεις έχουν χαρακτηριστεί οι απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές. Ομως η εταιρία έχει ασκήσει έφεση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ