Σάββατο 22 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάζει "μπροστά" ο Πειραιάς

Συγκέντρωση για τις 9 του Δεκέμβρη αποφάσισαν πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης

Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, για την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, στις 9 του Δεκέμβρη, αποφάσισαν πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν προχτές το βράδυ στο ΕΚΠ.

Αποφασίστηκε επίσης τη Δευτέρα να γίνει συνάντηση με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, όπου τα σωματεία θα απαιτήσουν να καταγγείλει το ΕΚΠ τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης,τον "κοινωνικό διάλογο" και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της κυβέρνησης. Την Τρίτη αντιπροσωπεία των σωματείων θα κάνει διάβημα στο ομάρχη Πειραιά Χρ. Φωτίου και θα απαιτήσει να σταματήσει η διαδικασία εφαρμογής των ΤΣΑ.

Την εισήγηση έκανε ο Λ. Φραγκολάκης,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πειραιά,που από κοινού με το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων και την Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής (Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) πήραν την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη. "Διανύουμε - τόνισε - μια περίοδο γενικευμένης επίθεσης από την κυβέρνηση στα δικαιώματά μας. Από την άλλη, η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ υπέγραψε το σύμφωνο προδοσίας που μας γυρίζει στο Μεσαίωνα". Στη συνέχεια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους στόχους που προωθούν κυβέρνηση και βιομήχανοι μέσα από τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, στις επιθέσεις κατά της κοινωνικής ασφάλισης, στην ανεργία στον Πειραιά που ξεπερνά το 18%,στα προβλήματα των ναυτεργατών, στον αντιεκπαιδευτικό νόμο της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Θ. Παναγιωτόπουλος,έκανε μια αναφορά στην τεράστια ανεργία που πλήττει τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αποδεχτούν αυτές τις εξελίξεις και πρέπει συντονισμένα να δώσουν τη μάχη. "Στόχος μας είναι η πιο πλατιά συσπείρωση", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και γραμματέας του ΕΚΠ, Γ. Μανουσογιαννάκης.Οι συνδικαλιστές από τα υπόλοιπα σωματεία στις τοποθετήσεις τους τόνισαν ότι θα παλέψουν στην κατεύθυνση της επιτυχίας αυτών που αποφασίστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ