Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

Την Τρίτη 25 Νοέμβρη απεργούν πανελλαδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή από τη "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι την Τρίτη 25 Νοέμβρη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό και την εισοδηματική πολιτική σκληρής λιτότητας. Στα πλαίσια της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 πμ μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση και να προβάλουν τα πραγματικά τους αιτήματα, καλεί με ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα".

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να απαντήσουν δυναμικά "στη βάρβαρη λιτότητα της νέας εισοδηματικής πολιτικής του 2,5%. Στα αντιδημοσιοϋπαλληλικά μέτρα, συγχώνευσης, κατάργησης, ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα. Στη νεκρανάσταση του εμφυλιοπολεμικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Στην κατάργηση της μονιμότητας μέσα απ' την προώθηση της μερικής απασχόλησης. Στις μεθοδεύσεις για κατάργηση και των ελάχιστων ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων".

Καταδικάζει το αντεργατικό "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000", που κατέληξε ο "κοινωνικός διάλογος", με το οποίο επιδιώκεται το ξεθεμελίωμα των εργατικών κατακτήσεων και καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ "που πήρε απόφαση να υπογράψει αυτό το κατάπτυστο κείμενο, ξεπουλώντας τα συμφέροντα των εργαζομένων". Επισημαίνει, επίσης, "τις τεράστιες ευθύνες των ΔΑΚΕ και "Αυτόνομης Παρέμβασης" που συμμετείχαν στο "διάλογο"".

Καλεί τους δημόσιους υπάλληλους ενωτικά και αγωνιστικά να διεκδικήσουν: Αυξήσεις της τάξης του 25% και ενσωμάτωσή τους στους βασικούς μισθούς. Γνήσια νομοθετημένη ΑΤΑ. Φορολογικές ελαφρύνσεις και θεσμοθέτηση γνήσιων ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και των αντιλαϊκών νόμων για υγεία και παιδεία. Αποχώρηση της ΑΔΕΔΥ απ' το "διάλογο" - απάτη. Δημοκρατικό Υπαλληλικό Κώδικα με πλήρη εργασιακά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα. Να αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια για άρση της μονιμότητας και στις προωθούμενες ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ