Παρασκευή 21 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποκλεισμός της ΕΣΑΚ από την ΕΓ της ΟΤΟΕ

Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, που επιβεβαιώθηκαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ,αποκλείστηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία της Οργάνωσης η ΕΣΑΚ.Αυτός ήταν ο σχεδιασμός τους από την αρχή, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών,"όχι μόνο γιατί έδρα στην ΕΣΑΚ θα σήμαινε ότι κάποια παράταξη από τις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΟΤΟΕ - ΑΣ (ΣΥΝ) - "Αυτόνομες Συσπειρώσεις", θα έχανε μια έδρα, αλλά κυρίως γιατί η παρουσία της ΕΣΑΚ στην Εκτελεστική Γραμματεία θα χάλαγε τη σούπα της συναίνεσης και της ταύτισης όλων των άλλων παρατάξεων στις μεγάλες πολιτικές και συνδικαλιστικές επιλογές.Αυτό, άλλωστε, είχε φανεί και στο τελευταίο συνέδριο της ΟΤΟΕ, όταν μαζί ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Πουλαρίκας ψήφισαν το πρόγραμμα δράσης, ενώ είχε ήδη ψηφιστεί η κατάπτυστη σύμβαση επιδομάτων και προαγωγών στους συνδικαλιστές".

Η ΕΣΑΚ συνεχίζει καταγγέλλοντας ότι έχει συμφωνηθεί ακόμα και η νέα σύνθεση του προεδρείου της ΟΤΟΕ. Ιδιαίτερα η θέση του γενικού γραμματέα έχει συμφωνηθεί να "μοιραστεί"... ακριβοδίκαια μεταξύ των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ.

Η ΕΣΑΚ - σύμφωνα με την ανακοίνωσή της - διεκδικώντας την εκλογή της στην Εκτελεστική Γραμματεία για το χρόνο που της αναλογεί, πρότεινε στις παρατάξεις "Αυτόνομες Συσπειρώσεις" και "Ταξική Προοπτική" συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου για τη διεκδίκηση μίας έδρας. "Δυστυχώς - συνεχίζει - όχι μόνο δεν υπήρξε ανταπόκριση σ' αυτή μας την καθαρή πρόταση, αλλά οι μεν "Αυτόνομες Συσπειρώσεις" συνήργησαν στο στόχο των συναινετικών δυνάμεων και ιδιαίτερα του ΣΥΝ, για τον αποκλεισμό της ΕΣΑΚ με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις. Η δε "Ταξική Προοπτική" αντιπρότεινε προγραμματική συμφωνία, όταν γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν να γίνει αποδεκτό από την ΕΣΑΚ. Οι πολιτικές σκοπιμότητες και οι προσπάθειες να σύρουν την ΕΣΑΚ σε συνεργασίες με πολιτικά χαρακτηριστικά, έπεσαν στο κενό".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η ΕΣΑΚ, όπως τόνισε και στο 24ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ, πιστεύει ότι οι συσχετισμοί θα αλλάξουν με την όξυνση των ταξικών αγώνων που θα γίνουν έτσι και αλλιώς ως απάντηση στην πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των εργοδοτών, αλλά και απέναντι στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ανάπτυξη αυτών των αγώνων, Η ΕΣΑΚ θα δώσει όλες της τις δυνάμεις".

- Με βάση τα αποτελέσματα της χτεσινής ψηφοφορίας στο ΓΣ της ΟΤΟΕ, τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία συγκροτούν οκτώ σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ, πέντε της ΔΑΚΕ και δύο ΣΥΝ - "Αυτόνομες Συσπειρώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ