Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι κινητοποιήσεις των γιατρών...

...και τα "ήρεμα νερά" της κυβέρνησης

Χτες οι γιατροί του ΙΚΑ μπήκαν στη δεύτερη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ - επίσης χτες - ξεκίνησαν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Ενα απ' τα κεντρικά αιτήματα αυτών των κινητοποιήσεων είναι ένα ιατρικό μισθολόγιο που θα ικανοποιεί την αξιοπρέπεια των γιατρών ως λειτουργών της υγείας. Εντούτοις ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, με δηλώσεις του χτες το πρωί, έβλεπε το χώρο της υγείας να κινείται σε "ήρεμα νερά" και χαρακτήριζε αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Παρά τα "ήρεμα νερά" όμως, συνεχιζόταν μέχρι αργά χτες το βράδυ η συνάντηση του Κ. Γείτονα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), ενώ σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Οι κινητοποιήσεις
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί του λεκανοπεδίου Αττικής ξεκίνησαν χτες τρίωρες στάσεις εργασίας (11π.μ. - 2μ.μ.). Διεκδικούν την ψήφιση του νέου ιατρικού μισθολογίου, εντός του 1997, σύμφωνα με την πρόταση της ΕΙΝΑΠ και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Οι γιατροί θα συνεχίσουν τις στάσεις μέχρι την Παρασκευή 7 Νοέμβρη. Τις ημέρες των κινητοποιήσεων κάνουν αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
  • Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έχει κηρύξει, για τη βδομάδα που διανύουμε, πενθήμερη απεργία, με αίτημα την προώθηση του νέου ιατρικού μισθολογίου, σύμφωνα με τις προτάσεις της.
  • Το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΙΑΠ) αποφάσισε τετράωρες στάσεις εργασίας (10π.μ. - 2μ.μ.) μέχρι και την Παρασκευή 7 Νοέμβρη. Το Σωματείο αποφάσισε επίσης, για το διάστημα των κινητοποιήσεων, την αποχή των ειδικευομένων γιατρών από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία.
  • Συνεχίζουν την πανελλαδική απεργία που ξεκίνησαν στις 27 Οκτώβρη οι γιατροί του ΙΚΑ. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή 7 Νοέμβρη. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών και ένταξή τους στις 4.000 κενές θέσεις, καταβολή των δεδουλευμένων της υπερωριακής απασχόλησης και χορήγηση επιδομάτων ετοιμότητας, ειδικότητας και βιβλιοθήκης.
Συμπαράσταση απόΠΙΣ και ΙΣΑ

Με χτεσινές ανακοινώσεις τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών και ζητούν απ' την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα οικονομικά τους αιτήματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική διεκδίκηση του μισθολογίου(1997-11-07 00:00:00.0)
Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων(1997-11-06 00:00:00.0)
Απεργίες σε νοσοκομεία - ΙΚΑ(1997-11-02 00:00:00.0)
Απεργούν γιατροί του ΙΚΑ και νοσοκομειακοί(1997-10-28 00:00:00.0)
Απεργία γιατρών - στάση υγειονομικών(1997-10-23 00:00:00.0)
Σταθερά στην απεργία(1997-06-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ