Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Νέος κύκλος διαπραγματεύσεων

Κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών ξεκινά νέος κύκλος διαπραγματεύσεων των συνδικαλιστικών τους οργάνων με την κυβέρνηση, για την προώθηση ενός ικανοποιητικού νέου ιατρικού μισθολογίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης,στη συνάντηση που είχε χτες με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά (ΟΕΝΓΕ), άφησε "ανοιχτά" τα εξής ζητήματα: το ύψος των τακτικών αποδοχών, το ύψος και τον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών και το ποσοστό εφημέρευσης ανά ζώνη. Ωστόσο, ο υφυπουργός δεν προσδιόρισε το χρόνο κατάθεσης, ψήφισης και έναρξης εφαρμογής του νέου ιατρικού μισθολογίου. Είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες να κατατεθεί στη Βουλή, προς ψήφιση, στο τέλος του μήνα. Το πιθανότερο είναι, λοιπόν, το νέο ιατρικό μισθολόγιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις αρχές του 1998.

Επίσης, ο υφυπουργός είπε στους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών ότι θα εξεταστούν και τα αιτήματά τους, όσον αφορά τη χορήγηση κινήτρων στους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των αγόνων περιοχών.

Σήμερα το μεσημέρι το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θα αποφασίσει για την παραπέρα στάση της, ενώ την Παρασκευή το μεσημέρι θα γίνει έκτακτο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ για να επανακαθορίσει τη στάση της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ