Πέμπτη 6 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αντιδράσεις για τις εισαγγελικές παραγγελίες

Με σκεπτικισμό είδαν πολλοί την προχτεσινή πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Γ. Κολιοκώστα, να καλέσει την Αστυνομία σε δραστικότερους ελέγχους (σωματικές και κατ' οίκον έρευνες) υπόπτων ατόμων, στο όνομα της δίωξης των ναρκωτικών.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ Αντ. Ρουπακιώτης δήλωσε χτες ότι είναι σύννομες οι έρευνες μόνο εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τόνισε όμως ότι δε βρίσκουν κανένα νομικό έρεισμα οι έρευνες που γίνονται από αστυνομικούς στο δρόμο, είτε σε άτομα, είτε στα αυτοκίνητα, επειδή υποψιάζονται ότι μπορεί να μεταφέρουν ναρκωτικά. Το πιο επικίνδυνο, πρόσθεσε ο Αντ. Ρουπακιώτης, είναι ότι οι έλεγχοι αυτοί μπορεί να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία επειδή γίνονται υπό την επίκληση του κινδύνου των ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν να αιφνιδιάζονται από τις αιχμές που άφηνε εναντίον τους ο Γ. Κολιοκώστας, ενώ ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής, Θ. Παπαφίλης, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι, αν και δεν έχει λάβει στα χέρια του καμιά παραγγελία, η Αστυνομία συμπορεύεται με το πνεύμα του κειμένου που δημοσιεύτηκε στον Τύπο. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης απάντησε το απόγευμα με ανακοίνωσή του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Αστυνομία έχει πλήρως ευαισθητοποιηθεί στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη σκληρότητα τους εμπόρους και με επιείκεια τους χρήστες και ότι από την αρχή του χρόνου έχουν συλληφθεί 7.782 άτομα, έχουν κατασχεθεί 17 τόνοι χασίς, 120 κιλά ηρωίνης και 15 κιλά κοκαϊνης. "Προφανώς, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. εισαγγελέας δεν έχει πλήρως ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις επιτυχίες της Αστυνομίας".

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, όταν ρωτήθηκε χτες, εμφανίστηκε ανέτοιμος να διευκρινίσει αν είναι νόμιμες οι σωματικές και οι κατ' οίκον έρευνες των υπόπτων, στην έκταση που προτρέπει τις αστυνομικές αρχές η Εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ