Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κυκλοφοριακό χάος

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς επικρατεί ανυπόφορη ενόχληση των κατοίκων και δυσκολία στην κυκλοφορία.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου, με Ερώτηση προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Στο κείμενο της Ερώτησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων από όλες και προς όλες τις κατευθύνσεις γίνεται μέσα από την πόλη και κυρίως από τις οδούς Σουλίου, Σπύρου Λάμπρου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βορείου Ηπείρου. "Πολλές φορές μέχρι τώρα δόθηκαν υποσχέσεις για την εκτέλεση οδού παράκαμψης της πόλης, αλλά μάταια", σημειώνουν.

Αναφερόμενοι οι βουλευτές στην Ερώτηση για τα έργα παράκαμψης που έχουν ξεκινήσει, τονίζουν ότι "εδώ και τρία χρόνια κατασκευάζεται μια δευτερεύουσα παράκαμψη, η λεγόμενη "βλαχοστράτα", η οποία, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε, αλλά δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, επειδή διέρχεται και αυτή μέσα από κατοικημένες περιοχές". Οι βουλευτές του ΚΚΕ καταλήγουν στην Ερώτηση, επισημαίνοντας ότι "η "Βλαχοστράτα" και με την ολοκλήρωσή της δε θα επαρκούσε για τη βαριά κυκλοφορία και την αποσυμφόρηση της πόλης. Χρειάζεται άμεσα η κανονική παράκαμψη. Ομως, μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε οριστική μελέτη, ούτε δημοπράτηση, ούτε χρηματοδότηση του έργου".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να γίνει η μελέτη, να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις και να δημοπρατηθεί η οδός παράκαμψης της πόλης των Ιωαννίνων, προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ληφθούν μέτρα για την κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Ασπρόπυργο (2024-09-04 00:00:00.0)
Διακοπές κυκλοφορίας στην Εγνατία (2008-12-20 00:00:00.0)
«Να παρθούν άμεσα μέτρα αποκατάστασης» (2006-01-18 00:00:00.0)
Πρόβλημα με το κυκλοφοριακό (2004-12-09 00:00:00.0)
Θα παραδοθεί μισός το 2004; (2002-03-01 00:00:00.0)
Επικίνδυνος δρόμος (1999-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ