Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Οχι νέες άδειες για βιομηχανίες στην Αττική

Το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) - πρόεδρος ο Μ. Δεκλερής - με μια σημαντική απόφαση απαγορεύει τη χορήγηση νέων αδειών για την εγκατάσταση βιομηχανικών και βιοτεχνιών στο λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς επίσης και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών βιομηχανιών, στις περιπτώσεις που από την ανανέωση του εξοπλισμού των βιομηχανιών θα επέλθει αύξηση της παραγωγής τους.

Η απόφαση αυτή του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου βάζει φραγμό σε οποιοδήποτε εκσυγχρονισμό και ανανέωση του εξοπλισμού των βιομηχανιών του Λεκανοπεδίου που θα συνέτειναν στην αύξηση της παραγωγής τους. Παράλληλα, το δικαστήριο στην ίδια απόφαση κλείνει τα "παραθυράκια" που άφηνε ο πρόσφατος νόμος 2412/1996 για κατ' εξαίρεση εγκατάσταση βιομηχανιών στο Νομό Αττικής.

Η Νομαρχία Πειραιά είχε δώσει άδεια για συγχώνευση βιομηχανικών μονάδων της εταιρίας "Προμπετόν" στο Μοσχάτο, ενώ με την ίδια απόφαση ενεκρίθη ο εκσυγχρονισμός του μηχανολογικού εξοπλισμού της εταιρίας με σκοπό να αυξηθεί η παραγωγή της.

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δήμος Μοσχάτου που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του νομάρχη Πειραιά. Το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει ότι δεν επιτρέπεται η επιβάρυνση του Λεκανοπεδίου με νέες μονάδες και ακύρωσε την απόφαση του νομάρχη.

Τέλος, το Ε' Τμήμα του ΣτΕ ακύρωσε άλλες δύο αποφάσεις που αφορούσαν συμπληρωματικές εγκαταστάσεις των εταιριών HELLENIC CATERING και ΘΕΤΙΣ σε Παλλήνη και Κορωπί αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ