Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Αποχώρηση τώρα!

Ολόκληρη η επιστολή της ΔΑΣ, η οποία υπογράφεται από τους Γιώργο Μαυρίκο Γενικό Γραμματέα, Γιάννη Σταυρόπουλο μέλος ΕΕ, Ζωή Σώκου μέλος ΕΕ και τα μέλη της διοίκησης Χριστίνα Τσεντούρου, Φίλιππο Γεωργουδάκη, Χρήστο Κατσιώτη, Ανδρέα Ζαζόπουλο, Γιώτη Μανωλάκο, Σωκράτη Ματζουράνη, έχει ως εξής:

"Η παράταξη μας, ΔΑΣ, με πολλά και συγκεκριμένα επιχειρήματα έχει καλέσει τη ΓΣΕΕ και όλα τα συνδικάτα να μην πάρουν μέρος στο αντεργατικό παιχνίδι του "κοινωνικού διαλόγου". Με ευθύνη των ηγεσιών των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ- ΑΠ (ΣΥΝ) η πρότασή μας στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" απορρίφτηκε.

Στο διάστημα που κύλησε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση και ο ΣΕΒ άνοιξαν τα χαρτιά τους. Τα χαρτιά της "Λευκής Βίβλου" και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Εχουν μπει στον προκρούστη του "διαλόγου" το 8ωρο, η πλήρης απασχόληση, η κοινωνική ασφάλιση, οι Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, το βιοτικό επίπεδο, το εισόδημα και εσείς κάθεστε και τάχα αμύνεσθε. Η πραγματικότητα είναι άλλη: υποτάσσεστε στις επιλογές της κυβέρνησης. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να "διαπραγματεύεστε" αυτά τα ιερά δικαιώματα και τις πολύχρονες κατακτήσεις της εργατικής τάξης.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το 35ωρο που προτείνεται με ελαστικοποίηση, με μείωση ουσιαστικά των αποδοχών και κατάργηση της πλήρους απασχόλησης που στην πράξη σημαίνει πολλά μα κυρίως ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Μεγέθυνση του ποσοστού της απλήρωτης δουλιάς.

Ολοι γνωρίζουμε ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής (Λουξεμβούργο) με βασικό θέμα την "Απασχόληση".Η κυβέρνηση θέλει να πάει με λυμένα χέρια και έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση των δήθεν εταίρων στο περιεχόμενο της "Λευκής Βίβλου" μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο". Δεν έχετε καμία εξουσιοδότηση να υπογράψετε.Μπροστά στην 24ωρη απεργία από την πλευρά μας καλούμε όλους χωρίς καμία εξαίρεση τους εργαζόμενους να δώσουν ένα γερό μάθημα στην κυβερνητική πολιτική και στο κεφάλαιο. Να πουν το δικό τους μεγάλο ΣΤΟΠ.

Ως εδώ και μη παρέκει. Φτάνει πια, το κεφάλαιο να θησαυρίζει και οι μισθωτοί να εξαθλιώνονται. Η 24ωρη απεργία με τη μαζική, μαχητική και αγωνιστική συμμετοχή όλων των εργαζομένων θα είναι η πρώτη απάντηση. Το πρώτο βήμα που επιβάλλεται να συνεχιστεί με ταξική πορεία και διεκδικήσεις.Ζητάμε για τους λόγους αυτούς τώρα να αποχωρήσει αμέσως η ΓΣΕΕ από το "διάλογο", να αλλάξει γραμμή πλεύσης, να συντονιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας. Να συνεδριάσουν τα όργανα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από τη ΓΣΕΕ ως τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις, να αποφασίσουν και να στηρίξουν την αποχώρηση με ταυτόχρονη κλιμάκωση του αγώνα.

Οσοι εκτιμούν ότι με ζικ - ζακ και τακτικισμούς της στιγμής θα μειώσουν τις πελώριες ευθύνες τους, θα αποδειχτούν γελασμένοι. Εμείς όταν λέμε και προτείνουμε αποχώρηση, εννοούμε ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. Το μπαίνουμε - βγαίνουμε, το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω, το "βάζουμε όρους" για το θεαθήναι, αποτελούν πραχτικές αποπροσανατολισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ