Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα

Σε συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία, στις 23 Οκτώβρη, και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καλούν συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 23 Οκτώβρη,με την οποία οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν μια αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην αφαίρεση δικαιωμάτων τους, που προωθεί η κυβέρνηση, υπηρετώντας τις επιδιώξεις των εργοδοτών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

"Με την καθολική συμμετοχή μας στην απεργία, θα καταδικάσουμε τον οικονομικό μονόδρομο που έχει χαράξει η κυβέρνηση", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,καλώντας σε προσυγκέντρωση τη μέρα της απεργίας στις 9.30 το πρωί στα γραφεία της. "Στις 23 Οκτώβρη - συνεχίζει η ανακοίνωση - η εργατική τάξη της χώρας μας θα δώσει δυναμική αγωνιστική απάντηση, στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει ενάντιά μας κυβέρνηση, εργοδοσία και Διευθυντήριο των Βρυξελλών". Επίσης καταδικάζει τον "κοινωνικό διάλογο", που στηρίζεται από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Κάθε δυνατό μέσο για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας αποφάσισε να αξιοποιήσει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας,η οποία καλεί, ταυτόχρονα, τη διοίκηση της ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από τον "κοινωνικό διάλογο", που "αποδείχτηκε περίτρανα ότι στοχεύει στην κατάργηση όλων των κατακτήσεων των εργαζομένων στον 20ό αιώνα.Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στο ΕΚΛ για την απεργία, στις 6 το απόγευμα.

Μήνυμα συνέχισης των αγώνων "για την προστασία των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας", καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν με τη συμμετοχή στην απεργία, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου,το οποίο πραγματοποιεί και απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 το πρωί έξω από τα γραφεία του. Το ΕΚΖ καλεί τους εργαζόμενους να μετατρέψουν την αγανάκτησή τους σε "όπλο αντίστασης και ανατροπής", ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Επίσης ζητά την αποχώρηση της ΓΣΕΕ από τον "κοινωνικό διάλογο", να μην εφαρμοστούν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.ά.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Θριασίου καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην τετράωρη στάση εργασίας του Εργατικού Κέντρου, στις 14 Οκτώβρη και στην πανεργατική απεργία στις 23 Οκτώβρη, δίνοντας με τον αγώνα τους και τη συμμετοχή τους το σωστό περιεχόμενο και προοπτική στις κινητοποιήσεις. Σημειώνει, επίσης, ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που εξήγγειλαν τις κινητοποιήσεις δε δίνουν καμία εγγύηση για την προοπτική και τη συνέχιση των αγώνων και ζητά: Αποχώρηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τον "κοινωνικό διάλογο", υπογραφή μονοετών συμβάσεων, 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών, κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων, προστασία των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ