Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ"
"Οχι" στο συντελούμενο "έγκλημα"

Επιστολή, που κατατέθηκε στο προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, από τους Δ. Αγκαβανάκη, αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, Κ. Γεροπαναγιώτου, Π. Γρατσάνη, Ν. Καλούτση, Σ. Σάββα, Σ. Τσακμακίδη, επισημαίνει:

"Κύλησε αρκετό διάστημα από τότε που άρχισε ο λεγόμενος "κοινωνικός διάλογος". Από την αρχή, όπως είναι γνωστό, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" διαφώνησε με τη συμμετοχή σ' έναν τέτοιο στημένο διάλογο - απάτη, στον οποίο η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους να συμφωνήσουν σε περικοπές των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Χαρακτηρίσαμε επίσης αυτό το "διάλογο" ως Δούρειο Ιππο για να ενσωματώσει η κυβέρνηση τους εργαζόμενους σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη αντεργατική πολιτική.

Η μέχρι τώρα εμπειρία από αυτόν το "διάλογο" επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας. Ετσι, μέσα απ' αυτή τη διαδικασία του "διαλόγου", κερδισμένοι είναι μόνο οι βιομήχανοι και οι αντεργατικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση.

Μέσα απ' αυτόν το "διάλογο", κυβέρνηση και βιομήχανοι επιδιώκουν να γενικεύσουν την εφαρμογή των ελαστικών μορφών απασχόλησης που τους δίνουν νέα κέρδη και κάνουν "λάστιχο" τους εργαζόμενους. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι εν μέσω "διαλόγου" βιώνουν την αντιλαϊκή λιτότητα και την αφαίρεση των δικαιωμάτων τους, ενώ επίκειται νέο χτύπημα στα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα απ' αυτόν το στημένο διάλογο, κοντά στη λιτότητα που υφίστανται, βρίσκονται μπροστά και στην απειλή κατάργησης της μονιμότητας μέσα από την επέκταση της μερικής απασχόλησης και στο δημόσιο.

Η κυβέρνηση σήμερα, αφού έβαλε στο παιχνίδι του διαλόγου τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - "Αυτόνομη Παρέμβαση", ετοιμάζεται να αποσπάσει ένα κείμενο για πολιτική - συνδικαλιστική συναίνεση των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων αυτού του "διαλόγου" και επομένως και των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ, για να το καταθέσει το Νοέμβρη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, ως διαπιστευτήριο επιμελέστερου μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχει τιθασεύσει τους εργαζόμενους της χώρας μας.

Μπροστά σ' αυτό το συντελούμενο "έγκλημα" σε βάρος του βιοτικού επιπέδου και των εργασιακών σχέσεων, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ πρέπει τώρα να αποχωρήσει απ' το "διάλογο" και να σταματήσει να συμμετέχει στους προωθούμενους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Κανείς εργαζόμενος δεν εξουσιοδοτεί καμιά συνδικαλιστική ηγεσία να διαπραγματεύεται την αφαίρεση των εργασιακών κατακτήσεων.

Σαν "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" κάνουμε ύστατη έκκληση, να αποσύρει η ΑΔΕΔΥ τους εκπροσώπους και να καταγγείλει στους εργαζόμενους, τις σε βάρος τους πολιτικοσυνδικαλιστικές σκοπιμότητες που ενέχει αυτός ο κυβερνητικός "κοινωνικός διάλογος" - απάτη.

Καλούμε τους εργαζόμενους με τη μαζική και δυναμική τους συμμετοχή στην απεργία της 23ης Οκτώβρη, να δώσουν την καλύτερη απάντηση σ' αυτούς που απεργάζονται το σάρωμα των οικονομικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος διάλογος είναι αυτός που γίνεται με αγώνες, με την ενότητα και τη δράση των εργαζομένων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα!(2000-08-22 00:00:00.0)
Ενας χρόνος "κοινωνικού διαλόγου"(1998-04-26 00:00:00.0)
Να χρεοκοπήσει τελείως το αντεργατικό εγχείρημα(1997-11-06 00:00:00.0)
Πάνε "γκρινιάζοντας" και εθελοτυφλώντας(1997-04-16 00:00:00.0)
Με τη ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ...(1997-04-10 00:00:00.0)
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και όχι καπηλείας(1997-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ