Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Καμία απ' τις 3.900 προσλήψεις

Τρίωρη στάση εργασίας για τις 24 Σεπτέμβρη αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ

Ούτε μια πρόσληψη δεν έγινε απ' τις 3.900 προσλήψεις που ανακοίνωσε τον Οκτώβρη του 1996 ο υπουργός Υγείας, Κ. Γείτονας, καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Παρά ταύτα ο υπουργός Υγείας από καιρού εις καιρόν παρουσιάζει ως γεγονός αυτές τις προσλήψεις και αθροίζοντάς τες με άλλες υποσχέσεις μιλά για 10.000 προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών την τελευταία τριετία. Την ανύπαρκτη πολιτική προσλήψεων καταδίκασαν οι πρόεδροι των σωματείων Αθήνας και Πειραιά σε χτεσινή ολομέλεια στα γραφεία της ΠΟΕΔΗΝ. Ετσι μια νοσηλεύτρια αναγκάζεται να εξυπηρετήσει 25 - 30 ασθενείς, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη.

Η άλλη πλευρά της λιτότητας στα δημόσια νοσοκομεία εκφράζεται με τους μισθούς των υγειονομικών. Επιπλέον αρχίζουν και περικοπές στις δαπάνες της δημόσιας υγείας που "θρασύτατα το υπουργείο Υγείας ξεκινά από τις αποδοχές των εργαζομένων", όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της. Στη σύσκεψη καταδικάστηκε η υποβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη που γίνεται με την καθυστέρηση των εξετάσεων, την έλλειψη του προσωπικού, την καθυστέρηση των πληρωμών των προμηθευτών και των δεδουλευμένων αποδοχών (εφημεριών των γιατρών και υπερωριών του προσωπικού).

Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (12 - 3 μμ) για την Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη. Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα καλυφθούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ