Αυξάνονται συνεχώς οι σύλλογοι των πανεπιστημιακών που προχωρούν σε αποχή από το διδακτικό και εξεταστικό έργο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη μη κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή από το υπουργό Παιδείας, σχετικά με το νέο πανεπιστημιακό μισθολόγιο.
Από την περασμένη Δευτέρα απέχουν οι πανεπιστημιακοί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και στη Φυσικομαθηματική, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα, αποχή ξεκινούν στο Πανεπιστήμιο Πάτρας και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Στη γενική συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πάτρας, που έγινε χτες, αποφασίστηκε η αποχή από "από το διδακτικό, το εξεταστικό και διοικητικό έργο, από τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη 1997, και η μη κατάθεση βαθμολογιών για όσες εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν", με αιτήματα την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για το πανεπιστημιακό μισθολόγιο και απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου για τους Ελεύθερους Κύκλους Σπουδών, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τα Προγράμματα Επιλογής Σπουδών, τα δίδακτρα κλπ.