Παρασκευή 22 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι εξηγήσεις των... παραλλαγών

Δεν είχε περάσει ένας μήνας από τις εκλογές του 1993. Στο πρώτο ακριβώς Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Α. Παπανδρέου κατά την έξοδό του ρωτήθηκε αν θα εφαρμόσει στην οικονομική πολιτική τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και ιδιαίτερα τις υποσχέσεις για μη επιβολή νέων φόρων. Τότε, λοιπόν, είπε το αμίμητο ότι "αν υπάρξει παραλλαγή, θα εξηγήσουμε την παραλλαγή...", σε σχέση με ό,τι είχε, δήθεν, δεσμευτεί προς τον ελληνικό λαό.

Το παραμύθι έκτοτε συνεχίζεται. Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να υπόσχονται ότι δε θα επιβάλουν νέους φόρους και επαίρονται για την... ειλικρίνειά τους, αφού νέους φόρους δε βάζουν, υποτίθεται, αλλά φροντίζουν να αυξάνουν τους παλιούς. Ελα όμως που τις τελευταίες μέρες ανώτατα κυβερνητικά στελέχη το έχουν αλλάξει το τροπάρι. Τώρα έχουν περάσει από το "δε θα βάλουμε νέους φόρους" στο "δε θα υπάρχουν νέες σημαντικές φορολογικές ρυθμίσεις". Προφανώς, για τους κυβερνώντες η νέα φοροεπιδρομή που σχεδιάζουν είναι τόσο "ασήμαντη", ώστε αναγκάζονται, έστω και με μισόλογα, να την ομολογούν.

Οι εργαζόμενοι και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, οι μυημένοι δηλαδή στη λιτότητα και τα ψεύδη των κυβερνώντων, μπορούν να αντιληφθούν τι τους επιφυλάσσουν οι "εκσυγχρονιστές". Ας πάρουν, λοιπόν, τα μέτρα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ