Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ
"Παγώνει" λογαριασμούς τρωκτικών

Τι προβλέπει το θαλάσσιο εκδρομικό πρόγραμμα

Με προσοχή φαίνεται να αντιμετωπίζει - σε πρώτη φάση - η Εργατική Εστία τη χρηματοδότηση για φέτος συνδικαλιστικών οργανώσεων... που δεν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Ετσι, το ΔΣ του Οργανισμού που συνεδρίασε την Τετάρτη, αποφάσισε να μην ενισχύσει οικονομικά - προς το παρόν τουλάχιστον - τέσσερις... οργανώσεις που υπέβαλλαν τις σχετικές αιτήσεις, από τις οποίες ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία.

Πρόκειται για την "ομοσπονδία οικοδόμων και ξυλουργών Ελλάδος",του γνωστού Λυκιαρδόπουλου,το "Πανεργατικό Κέντρο Αθηνών και Περιχώρων",τη "Νέα Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ" και την "Ομοσπονδία αποκλειστικών αδελφών νοσοκόμων".

Οι δυο πρώτες "οργανώσεις" πρέπει να παρουσιάσουν τα πρακτικά των αρχαιρεσιών των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών τους, τα μητρώα μελών των σωματείων και τα πρωτόκολλα ψηφισάντων. Από τη Νέα ομοσπονδία ζητήθηκαν μόνο τα πρακτικά αρχαιρεσιών, ενώ από την ομοσπονδία αποκλειστικών ζητήθηκαν δικαιολογητικά ότι στα μέλη της γίνονται κρατήσεις υπέρ του ΟΑΕΔ, απαραίτητος όρος για να χρηματοδοτηθούν συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Η Εστία αποφάσισε επίσης την έναρξη από 1η Ιούλη του θαλάσσιου εκδρομικού προγράμματος,ύψους περίπου 380 εκ. δραχμών με 25.500 εισιτήρια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τριήμερες εκδρομές στον Αργοσαρωνικό για τις οποίες θα διατεθούν 4.000 εισιτήρια. Για τριήμερες εκδρομές στις Κυκλάδες, θα διατεθούν 9.500 εισιτήρια. Για μονοήμερες εκδρομές στην Τήνο και την Αίγινα θα διατεθούν 7.000 εισιτήρια και για 5ήμερες εκδρομές στην Κρήτη, στη Λέσβο και στη Σάμο θα διατεθούν 5.000 εισιτήρια.

Το εκδρομικό πρόγραμμα, όπως και άλλες παροχές της Εστίας θα ήταν ακόμα πιο "πλούσιες", αν γινόταν αποδεκτή η πρόταση της ΕΣΑΚ - προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ - για τροποποίηση των άρθρων που υποχρεώνουν την Εργατική Εστία να επιδοτεί με το 10 έως 15% (περίπου 1,8 δισ. δραχμές) των εσόδων της το Ταμείο Εργατικών Στελεχών (εργατοπατέρων)!Η ΕΣΑΚ πρότεινε το μισό ποσό που θα εξασφαλιζόταν με την κατάργηση της επιδότησης, να δινόταν για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων, ανάλογα με τον αριθμό των ψηφισάντων μελών τους και το άλλο μισό για τα προγράμματα κοινωνικών παροχών, της Εστίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ