Παρασκευή 21 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καθυστερημένη ... ασφάλιση

Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν "προλαβαίνουν" να πιάσουν τα συνταξιοδοτικά όρια. Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Οξύτατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε πολλές περιοχές της χώρας, επειδή δεν μπορούν να συμπληρώσουν τον απαραίτητο αριθμό ενσήμων προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Το θέμα αυτό έφεραν χτες στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής και Σπ. Στριφτάρης.

Οι δυο βουλευτές αναφέρουν ότι σε περιοχές που εντάχθηκαν στην ασφάλιση του ΙΚΑ καθυστερημένα, οι εργαζόμενοι ορισμένων ειδικοτήτων, όπως είναι οι οικοδόμοι, δεν μπορούν να συμπληρώσουν τα 4.500 ένσημα που απαιτούνται για να βγουν σε σύνταξη.

Ανάλογο πρόβλημα, όπως επισημαίνεται, αντιμετωπίζουν και πρώην αγρότες, που, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής των κυβερνήσεων, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αγροτική τους δραστηριότητα και άρχισαν να συγκεντρώνουν ένσημα σε σχετικά μεγάλη ηλικία. Ετσι, δεν προλαβαίνουν να "πιάσουν" τα συνταξιοδοτικά όρια.

Απευθυνόμενοι προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι δύο βουλευτές ρωτούν: Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, για τη δημιουργία του οποίου δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι; Ειδικότερα, τι πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση και πότε για: α.Τη μείωση των προϋποθέσεων για τους ασφαλισμένους των περιοχών που εντάχθηκαν στην ασφάλιση του ΙΚΑ καθυστερημένα; β.Την παράταση του άρθρου 33 του Ν.1469\84, όπως ζητούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις; γ.Τη θέσπιση διαδοχικής ασφάλισης του ΟΓΑ με το ΙΚΑ και τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ