Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ
Εμμένει στην αδιαλλαξία της

Την εμμονή της στην αδιαλλαξία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά χτες, η εταιρία παραγωγής χάλυβα, "Ελληνική Χαλυβουργία ΑΕ" στον Ασπρόπυργο, κατά τη διάρκεια τηςτριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας, αρνούμενη προκλητικά να ανακαλέσει τις παράνομες απολύσεις έξι εργαζομένων που έκανε πρόσφατα, ενώ ορίστηκε και νέα τριμερής για τη Μ. Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες η επιχείρηση ξαφνικά και ενώ οι εργαζόμενοι δούλευαν στο εργοστάσιο, έστειλε με δικαστικό επιμελητή στα σπίτια τους τα χαρτιά των απολύσεων, σε έξι εργαζόμενους του τμήματος παραγωγής, δομικό πλέγμα. Ταυτόχρονα, κατάργησε σε αυτό το τμήμα τη μια βάρδια (το εργοστάσιο είναι συνεχούς πυράς), αναγκάζοντας τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δουλεύουν 12ωρο, ενώ 12ωρο δουλεύουν υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στο τμήμα ελάστρων!Την ίδια στιγμή η εταιρία απασχολεί μεγάλο αριθμό υψηλόμισθων συνταξιούχων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απολύσεις έγιναν αμέσως μετά από την καθολική επιτυχία που είχαν οι στάσεις εργασίας που είχε κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο, διεκδικώντας αυξήσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Οπως καταγγέλλει το σωματείο, "οι απολύσεις έχουν στόχο, αφ' ενός την τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε να μη διεκδικούν λύσεις στα προβλήματά τους και αφ' ετέρου την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, καταργώντας το 8ωρο και στη συνέχεια τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ