Τρίτη 18 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το ΚΚΕ στο πλευρό των ΕΒΕ Γαλατσίου

Περιοδεία και συζήτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα με καταστηματάρχες της περιοχής

Για δεύτερη φορά έφερε τη φωνή του ΚΚΕ κοντά στους επαγγελματίες του Γαλατσίου, ο βουλευτής του Κόμματος Στρ. Κόρακας. Την Παρασκευή το απόγευμα, ο βουλευτής επισκέφθηκε ξανά το εμπορικό κέντρο του δήμου, μετά την περιοδεία του πέρυσι το καλοκαίρι στις ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά η περιοδεία δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα, κάτι που έγινε δεκτό θετικά από το σύνολο των καταστηματαρχών.

Η εικόνα του εμπορικού κέντρου του Γαλατσίου, δεν ήταν διαφορετική από αυτή όλης της Ελλάδας. Η κίνηση χαμηλή έως μηδενική. Μόνο τα καταστήματα με δώρα είχαν μερικούς, λιγοστούς, πελάτες λόγω των γιορτών του Πάσχα. "Τα προβλήματα μένουν και οξύνονται, ο κλάδος σας τα παλεύει, χρειάζεται αγώνας" τόνισε ο Στρ. Κόρακας για να συμπληρώσει "εμείς είμαστε στο πλευρό σας".

"Περιμένουμε να καλοκαιριάσει" ήταν η φράση που έλεγαν συχνά οι καταστηματάρχες, βλέποντας στο καλοκαίρι μια τελευταία ευκαιρία για τζίρο. "Το καλοκαίρι που ήρθα περιμένατε να χειμωνιάσει" τους θύμιζε ο βουλευτής του ΚΚΕ και τους καλούσε να συσπειρωθούν υπογραμμίζοντας πως τα προβλήματα τα δικά τους και των πελατών τους, οι οποίοι είναι εργάτες, συνταξιούχοι, νέοι, είναι κοινά και απαιτούν κοινές λύσεις.

"Στη Βουλή μας κατηγορούν σαν υποστηριχτές των "φοροφυγάδων"", έλεγε ο Στρ. Κόρακας. "Εμείς τότε τους ζητήσαμε να μας δείξουν τις φορολογικές δηλώσεις των Λάτσηδων, των Βαρδινογιάννηδων και των άλλων αφεντικών τους, αλλά μας είπαν πως αυτές είναι "εντάξει". Δεν τις έδειχναν όμως".

Ωστόσο, το πρόβλημα που αναδείχτηκε έντονα από την περιοδεία, ήταν η έλλειψη συλλόγου των ΕΒΕ, ενώ αντίθετα υπήρχε η διάθεση για συντονισμό των διεκδικήσεών τους. Ο Στρ. Κόρακας πάνω σ' αυτό απαντούσε, πως αν δεν κινητοποιηθούν τώρα, σε λίγο θα εξαφανιστούν οι μικρομεσαίοι σε όφελος των πολυεθνικών πολυκαταστημάτων. "Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, είπε ο βουλευτής, για τον Μάρτη μόνο, δείχνουν πως έκλειναν καθημερινά 40 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ το ποσό των ακάλυπτων επιταγών έφτασε τα 15 δισεκατομμύρια δραχμές. Ο στόχος των Βρυξελλών είναι η εξαφάνισή σας" τόνισε.

Από μερικούς εμπόρους ακούστηκαν και εκφράσεις όπως "όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο". Ο Στρ. Κόρακας απαντούσε "πως όταν στη Βουλή υπερασπιζόμαστε τους αγώνες των αγροτών, τους δικούς σας και των εργαζομένων, μας λένε σύσσωμοι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ και ΣΥΝ "είστε 9 και είμαστε 291". Μη μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι λοιπόν".

Η περιοδεία του βουλευτή έκλεισε με ομιλία του στους Λεσβιώτες που ζουν στο Γαλάτσι, όπου τους παρουσίασε τα γενικότερα προβλήματα της χώρας, την πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ σημαντικό μέρος αφιέρωσε και στα τοπικά προβλήματα της Λέσβου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ