Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιλεκτική "ενημέρωση"

Επιλεκτική διοχέτευση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ έκανε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Τύπου Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός και λίγο πριν κατατεθεί και ο προηγούμενος νόμος για τα ΜΜΕ. Φαίνεται πως κάπως έτσι "μεταφράζει" την αντικειμενικότητα και την επί ίσοις όροις ενημέρωση ο κ. Βενιζέλος.

Μπράβο όμως στον κ. υπουργό, γιατί στους ισχνούς καιρούς έκανε και οικονομία χρόνου. Κόμματα και αρμόδιοι φορείς, "ενημερώθηκαν", από τα δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου. Τόσο καιρό, ούτε στην ΕΣΗΕΑ δεν είχε παραδώσει το γραπτό κείμενο, παρά επέμενε να το παρουσιάζει προφορικώς. Ετσι, επί του προφορικού του λόγου, ευελπιστούσε να γίνουν παρατηρήσεις πάνω στο νομοσχέδιο.

Με ποια υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όμως, θα γίνουν οι παρατηρήσεις, αφού θα ενημερώσει στο παρά πέντε, τηρώντας, "δήθεν", όλες τις "δημοκρατικές διαδικασίες", τα κόμματα, τους φορείς και το ΕΣΡ, ενώ ήδη έχουν δημοσιευτεί σε μερίδα του Τύπου οι κυριότερες διατάξεις του; Στην πραγματικότητα καμία γνώμη δεν ενδιαφέρει τον κ. Βενιζέλο. Αλλωστε την περασμένη εβδομάδα, δήλωνε πως δε θέλει ένα νομοσχέδιο "συμπιληματικό" και "συμψηφιστικό". Ισως ο υπουργός Τύπου να αρέσκεται στα "αποκλειστικά" και στα "επιλεκτικά". Προς τι, λοιπόν, τόση φαιά ουσία και τόσο "πλούσιος" και "πληθωρικός" λόγος; για δήθεν ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με κόμματα, φορείς και Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όταν το νομοσχέδιο κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, ενώ τα κόμματα, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι αρμόδιοι φορείς αγνοούν τις διατάξεις του;

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ