Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μάρτης - Απρίλης με πρεμιέρες
  • Ανέβηκε το Σάββατο στο ΚΘΒΕ,το έργο του Ανδρέα Στάικου "1843",σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα,σκηνικά - κοστούμια Λίλης Πεζανού και μουσική Γιώργου Χριστιανάκη.Παίζουν: Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Κοκκίδου, Σάκης Πετκίδης, Λάζαρος Ανδρέου και Θανάσης Κεραμίδας.Στο έργο συναντάμε ωραιοποιημένους νεκρούς ήρωες και εκείνους που τρέφονται με τις μνήμες των νεκρών και τις μνήμες των νεκρών ερώτων. "Νεκροί και ζωντανοί - λέει ο ίδιος ο συγγραφέας - παίζουν και εμπαίζουν, αλλά και εμπαίζονται από την ιστορία"."Ταξίδι στην κόλαση" - χαρακτηρίζει ο Γιάννης Ρήγας - την κατάδυση στο παρελθόν των τεσσάρων πρωταγωνιστών του "1843".
  • Η "Μαύρη κωμωδία" του Πίτερ Σάφερ σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου που παίζεται στο θέατρο "Αθηνά",από αύριο και μέχρι την Κυριακή των Βαφιων, μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο "Εγνατία".Από τη Δευτέρα του Πάσχα οι παραστάσεις θα επαναληφθούν στην Αθήνα στο θέατρο "Αθηνά".Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γιάννης Καπετάνιος, Ρένια Λοϊζίδου, Γιώργος Λαμπάτος, Νικολέτα Βλαβιανού, Σπύρος Μπιμπίλας, Τάσος Κωστής, Χίλντα Ηλιοπούλου.
  • Δύο ακόμη πρεμιέρες συμπληρώνουν το φετινό ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου.Στο "Κοτοπούλη" θ' ανέβει "Ο έμπορος της Βενετίας" του Σαίξπηρ σε μετάφραση Χριστίνας Μπάμπου - Παγκουρέλη,σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα,σκηνικά - κοστούμια Γιώργου Ζιάκα και μουσική Γιώργου Τσαγκάρη.Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Στέφανος Κυριακίδης, Βέρα Κρούσκα, Θόδωρος Κατσαφάδος, Αντώνης Ζαχαράτος, Οδυσσέας Σταμούλης κ.ά.
  • Το ρεπερτόριο ολοκληρώνεται με τις "Ιστορίες του Βασιλιά Μίδα" του Τζιάνι Ροντάρι στο θέατρο "Κατίνα Παξινού",σε μετάφραση Λίνας Παπαδημήτρη,σκηνοθεσία Κυριάκου Αργυρόπουλου,σκηνικά Σίμον Καραφύλη και μουσική Γιούρι Στούπελ.Παίζουν: Βούλα Ζουμπουλάκη, Τάκης Βουλαλάς, Δήμητρα Τσέλιου, Τόνια Μάνεση, Τρύφων Παπουτσής, Γιώργος Αρμαδώρος κ.ά.

  • "Η γυναίκα μυστήριο",το θεατρικό έργο - κύκνειο άσμα του Τζον Κασσαβέτη,που έχει παρουσιαστεί μόνο από τον ίδιο στην Αμερική, θ' ανέβει στα τέλη Απρίλη, στο θέατρο "Πολιτεία",σε μετάφραση και σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα.Πρόκειται για συμπαραγωγή του κέντρου επιμόρφωσης "Σχεδία" και του θεατρικού οργανισμού "Πολιτεία".Το έργο, έλεγε ο Κασσαβέτης, "αναφέρεται στο ανεξερεύνητο κομμάτι της κοινωνίας μας που το χαρακτηρίζουμε με όρους όπως "άστεγοι", "μεθύστακες, "ζητιάνοι". Ετικέτες που διευκολύνουν πιο πολύ εμάς, παρά εκφράζουν τα συγκεκριμένα άτομα. Μου ήταν δύσκολο να προσεγγίσω αυτή τη μυστηριώδη γυναίκα. Δεν είναι μόνο άστεγη, είναι χωρίς όνομα, χωρίς ταυτότητα. Μονάχη στηρίζεται στις αποσκευές της που κουβαλάει συνέχεια στους δρόμους...". Τα σκηνικά - κοστούμια είναι των Ερ. Δρίνη - Γ. Χατζηγιάννη,η μουσική του Γ. Χριστιανάκη,η χορογραφία της Κ. Ροδίου.Παίζουν: Αγ. Παππά, Ε. Αποστόλου, Δ. Κοτζιάς, Μ. Τζιραλίδου, Γ. Γκούμας, Π. Σέργη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ