Παρασκευή 24 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Στις ... καλένδες οι ελεύθερες διαπραγματεύσεις

Αόριστες υποσχέσεις από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας σε συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. "Δεν υπάρχουν περιθώρια" για βελτίωση των αποδοχών, δήλωσε

Εμφαση στις "παρενέργειες" από την εφαρμογή της 151 Διεθνούς Σύμβασης Εργασίας,για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στο δημόσιο, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου,που συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ,στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου", που απ' ό,τι φάνηκε, για μια ακόμα φορά, δεν ευδοκίμησε...

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι ο νόμος που θα επικυρώσει την 151 ΔΣΕ θα ψηφιστεί εντός του 1995 και θα εφαρμοστεί από την 1.1.1996. Κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, σημείωσε ότι το θέμα της 151 ΔΣΕ και οι "παρενέργειές" της θα εξεταστούν από επιτροπή, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Κουκιάδη, που σε ένα εξάμηνο θα παρουσιάσει την πρότασή της για τις συλλογικές συμβάσεις στο δημόσιο.

Αναφερόμενος στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και απαντώντας στο αίτημα τους για αυξήσεις στους μισθούς, ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι "σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης" και εξέφρασε τη... λύπη της κυβέρνησης. Αφού μάλιστα αναγνώρισε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι "αδικημένοι", σημείωσε ότι εντός του 1995 θα εξεταστεί το θέμα των αμοιβών από άλλη ή και την ίδια επιτροπή που εξετάζει το θέμα της σύμβασης, αφού αυτή ολοκληρώσει το έργο της. Επανέλαβε, επίσης, ότι "δεν υπάρχουν περιθώρια για αλλαγές της εισοδηματικής πολιτικής του 1995".

Για το θέμα μείωσης των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων, που τέθηκε από την ΑΔΕΔΥ,απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση και δήλωσε ότι το ζήτημα των επιτοκίων θα εξεταστεί σε σχέση με την αγορά.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της τονίζει "την απόλυτη αντίθεσή της με την εισοδηματική πολιτική που έχουν ακολουθήσει οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια" και καλεί σε αγωνιστική συσπείρωση τους εργαζόμενους "μετά την άρνηση του υπουργού να δώσει άμεση λύση στα οξυμένα οικονομικά προβλήματα των εργαζομένων".

Ο Δ. Αγκαβανάκης,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ,δήλωσε στον "Ρ": "Ο υπουργός παρέπεμψε στο αόριστο μέλλον τη λύση βασικών ζητημάτων των εργαζομένων στο δημόσιο, ζητήματα επιβίωσης που σήμερα δεν αντιμετωπίζονται. Είναι πάγια τακτική των υπουργών της κυβέρνησης να παραπέμπουν στο μέλλον και τελικά στις ελληνικές καλένδες τα αιτήματα των εργαζομένων. Οι όποιες μελλοντολογικές δεσμεύσεις του υπουργού δεν εγγυώνται την επίλυση των αιτημάτων μας, αφού ο υπουργός δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει "παρενέργειες" που δημιουργούν τα αιτήματά μας. Συνεπώς πρέπει να προχωρήσουμε σε έντονους - παρατεταμένους αγώνες για τη λύση των προβλημάτων του σήμερα και για να ελπίζουμε σε μελλοντικές λύσεις".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μισθολόγιο λιτότητας και αυταρχισμού(2003-05-09 00:00:00.0)
Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;(2002-05-16 00:00:00.0)
Κυβερνητική επιτάχυνση για τις ανατροπές(2001-11-01 00:00:00.0)
Ποντάροντας στην "επόμενη μέρα" του βρώμικου πολέμου(1999-04-21 00:00:00.0)
Αυταρχισμός και σχέδια καταστολής(1997-01-22 00:00:00.0)
Αύριο το συνέδριο της ΕΔΟΘ(1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ