Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας για μαζικό λαϊκό αθλητισμό

Ενάντια στη λογική της βιτρίνας, το ντοπάρισμα σώματος και συνείδησης, τη μάστιγα της εμπορευματοποίησής του

Σε αγώνα για να γίνει πράξη ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός ιδιαίτερα με μέτρα στο σχολείο, τους δήμους, παντού και για να αποκρουστεί η λογική της βιτρίνας, το ντοπάρισμα σώματος και συνείδησης, η μάστιγα της εμπορευματοποίησης, καλεί το ΚΚΕ το λαό με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζονται, συγκεκριμένα, τα παρακάτω:

Το ΚΚΕ με τη λήξη του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού συγχαίρει τους Ελληνες αθλητές και τους προπονητές τους που, μέσα από μια διαδρομή σκληρής προετοιμασίας, τίμησαν με τη συμμετοχή τους τη χώρα μας. Χαιρετίζει ακόμα τους αθλητές όλου του κόσμου και τους φιλάθλους που τους συνέδραμαν στις προσπάθειές τους.

Ανεξάρτητα, όμως, από τις επιτυχίες που κατέγραψαν οι Ελληνες αθλητές στο στίβο, καθώς και καλές πλευρές στη διοργάνωση και τέλεση των αγώνων, αναδείχτηκαν και πάλι μεγάλα και καυτά προβλήματα.

1. Και σε αυτή τη διοργάνωση αναδείχτηκε και καταγράφτηκε πολύμορφα ο πολυπλόκαμος μηχανισμός συμφερόντων που επικρατεί διεθνώς, κάτω από την ασύδοτη δράση των πολυεθνικών, που, δυστυχώς, οδηγεί και σφραγίζει και την αθλητική ελληνική πραγματικότητα.

Οι μηχανισμοί αυτοί που εμποδίζουν και εκτρέπουν τον αθλητισμό από την κοινωνική του αποστολή, σε εμπορεύσιμο είδος, συνδέονται όχι απλά μόνο με τις αθλητικές δομές και λειτουργίες αλλά και με τη γενικότερη πολιτική των κυβερνήσεων, που υποκλίνονται στην ασυδοσία και την εξουσία των πολυεθνικών, μετατρέποντας, έτσι, τον αθλητισμό, τους αθλητές και τους φιλάθλους σε γρανάζι της διαφημιστικής εκστρατείας και των κερδών τους.

2. Καταγράφτηκαν και πάλι τα μεγάλα κενά και προβλήματα στην υγιή οργάνωση και ανάπτυξη του αθλητισμού και οι πελώριες κυβερνητικές ευθύνες για την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων στήριξης του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, των αθλητών και πρωταθλητών μας, έξω από τη λογική της βιτρίνας, της εμπορευματοποίησης, του παραγοντισμού, της συναλλαγής. Τα αποτελέσματα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αθλητών μας, το επιβεβαιώνουν.

3. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της ΙΑΑF Πρ. Νεμπιόλο, αντί να χρησιμοποιηθούν για λαϊκή κατανάλωση πρέπει να θυμίσουν στους αρμόδιους τις σοβαρές ευθύνες τους για την υποχωρητικότητά τους απέναντι στα διεθνή αθλητικά κυκλώματα. Η αποδοκιμασία του ελληνικού λαού πρέπει να τους αφυπνίσει για να αναθεωρήσουν τη στάση τους, ξεκινώντας βέβαια από την αναμόρφωση του ελληνικού νομικού πλαισίου, με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού αθλητισμού και όχι τις υπαγορεύσεις των ξένων και ντόπιων πολυεθνικών.

4. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να συνεχίσουν και να αναβαθμίσουν τον αγώνα τους, για να γίνει πράξη ο μαζικός λαϊκός αθλητισμός, ιδιαίτερα με μέτρα στο σχολείο, στους δήμους, παντού. Να αποκρούσουμε τη λογική της βιτρίνας, το ντοπάρισμα σώματος και συνείδησης, τη μάστιγα της εμπορευματοποίησής του.

Να συνδεθεί ο αγώνας αυτός για μια συνολικά άλλη πολιτική σε όφελος του λαού, της νεολαίας, σε σύγκρουση με την ασυδοσία και την κυριαρχία των πολυεθνικών, σ' όλη την κοινωνικοοικονομική και πολιτική μας ζωή, συμβάλλοντας έτσι, ουσιαστικά, στο μακρύ αγώνα για την αποκατάσταση της κοινωνικής αποστολής και λειτουργίας του αθλητισμού σε όφελος του λαού μας, των λαών όλου του κόσμου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρήσιμες... ευαισθησίες(2009-04-24 00:00:00.0)
Γενικευμένο πρόβλημα το ντόπινγκ(2008-08-19 00:00:00.0)
Κόντρες συμφερόντων ...ποτισμένες με ουσίες(2008-08-10 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση διαιωνίζει το πρόβλημα(2008-04-23 00:00:00.0)
Ολυμπιακοί Αγώνες(2000-09-20 00:00:00.0)
Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός...(2000-09-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ