Τετάρτη 13 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σύμφωνα με τις ΝΑΤΟικές επιταγές

Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η επαγγελματοποίηση του στρατού και η μετατροπή του σε μισθοφορικού, σύμφωνα με τις ΝΑΤΟικές επιταγές. Το υπουργείο Αμυνας, μέσω των αρμόδιων επιτελείων, προχώρησε στην προκήρυξη τριών χιλιάδων ακόμα θέσεων Εθελοντών Πενταετούς Υπηρεσίας (ΕΠΥ). Ο αριθμός τους θα προστεθεί στους ήδη περίπου 15 χιλιάδες που έχουν ενταχτεί μέχρι σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις, ανεβάζοντας το ποσοστό τους επί του συνόλου των οπλιτών που υπηρετούν σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις σε πάνω από το 15%.

Ειδικότερα: Το Γενικό Επιτελείο Στρατού προκήρυξε 2.400 θέσεις ΕΠΥ (ανδρών) αποφοίτων τριτάξιου γυμνασίου ή μέσης τεχνικής σχολής ηλικίας 17 μέχρι 25 ετών. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού προκήρυξε 450 θέσεις ΕΠΥ (ανδρών) ηλικίας 17 μέχρι 24 ετών για τα πολεμικά πλοία και υπηρεσίες ξηράς και 50 θέσεις ΕΠΥ (γυναικών) ηλικίας 17 μέχρι 24 ετών για διάφορες ειδικότητες.

Καλούνται για κατάταξη στο Ναυτικό

Από το ΓΕΝ ανακοινώθηκε ότι καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό από 22 μέχρι 24 Σεπτέμβρη οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το 1978 και είναι γραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων των νομών Αργολίδας, Αρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κορινθίας, Λακωνίας, Λευκάδας, Πέλλης, Ροδόπης, Φλώρινας και Χαλκιδικής. Επίσης με την ίδια σειρά καλούνται όσοι απ' όλη την Ελλάδα έχουν γεννηθεί το 1977 και προηγούμενα χρόνια και οι λόγοι αναβολής που είχαν έπαψαν να υπάρχουν από 11 Μάη μέχρι 30 Ιουνίου 1997.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ