Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το ΚΚΕ στηρίζει τη ΧΡΩΠΕΙ και τους εργαζόμενους

Συναντήσεις των εργαζομένων με εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και του σωματείου των εργαζομένων της ΕΛΒΙΠΥ - ΧΡΩΠΕΙ είχαν χτες βράδυ στη Βουλή συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων για την τύχη της μοναδικής κρατικής φαρμακοβιομηχανίας στη χώρα μας.

Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στους εκπροσώπους των κομμάτων υπομνήματα της Ομοσπονδίας και της ΓΣΕΕ, που ζητούν να επανεξεταστεί η απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για το κλείσιμο της επιχείρησης και να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με την κυβέρνηση για τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση της επιχείρησης.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής Γερ. Αραβανής είπε στους εργαζόμενους ότι το Κόμμα αποδέχεται τις προτάσεις και θα στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων, γιατί αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την πορεία του φαρμάκου στη χώρα μας. Το ΚΚΕ, είπε ο Γερ. Αραβανής, θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δ. Μπέη, αλλά δεν πήρε σαφή δέσμευση, είτε για άρνηση, είτε για αποδοχή των προτάσεών τους. Ο Δ. Μπέης είπε ότι θα συνεννοηθεί με τους αρμόδιους και ότι θα δει τι μπορούν να κάνουν ως Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Κατανόηση για τα αιτήματα των εργαζομένων έδειξε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σπηλιόπουλος, αλλά οριστική απάντηση θα δοθεί ύστερα από συνεννόηση με τον πρώην υπουργό Γ. Σούρλα.

Τη διάθεση να στηρίξει την προσπάθεια των εργαζομένων εξέφρασε ο βουλευτής της "Πολιτικής Ανοιξης" κ. Οικονομόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ