Τετάρτη 15 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μίζερη, κουτσουρεμένη "δωρεάν εκπαίδευση"

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Περιστερίου μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων "Ελλη Αλεξίου" προτείνουν λύσεις για την αναβάθμιση της παιδείας στην περιοχή τους, αλλά και γενικότερα. Ο δήμος, όχι απλά τις αγνοεί, αλλά πράττει ακριβώς τα αντίθετα!

Μια αξιόλογη προσπάθεια, που καταδεικνύει την αγωνία των γονέων και των καθηγητών για τη σημερινή "μίζερη και κουτσουρεμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση", έγινε από την Ενωση Γονέων και το Σύλλογο Δασκάλων "Ελλη Αλεξίου" του Δήμου Περιστερίου στις 23 Γενάρη. Μια προσπάθεια που περιλαμβάνει δεκαέξι προτάσεις για τα γενικά προβλήματα της παιδείας, αλλά κυρίως για τα ιδιαίτερα τοπικά και που, παρότι δόθηκε την ίδια μέρα στον δήμαρχο Περιστερίου και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αγνοήθηκε εντελώς.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό η δημοτική αρχή λίγες μέρες αργότερα εισηγήθηκε τη μείωση των δαπανών για τη συντήρηση και επισκευή των σχολείων του δήμου και αποφάσισε να μη διαθέσει σοβαρά κονδύλια για τις πολιτιστικές δραστηριότητες των σχολείων! "Το γεγονός της κατάργησης της αντιδημαρχίας σε θέματα παιδείας σε συνδυασμό με την ουσιαστική μείωση των κονδυλίων για την παιδεία, όπως προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δείχνει καθαρά πως "ερήμην" μας επιχειρείται η υποβάθμιση και η συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας", επισημαίνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Περιστερίου. Καταδικάζει, επίσης, τη διαχειριστική λογική της δημοτικής αρχής και την ατολμία της να αποδεχτεί και να υλοποιήσει τις προτάσεις της, ενώ τονίζει ότι σύντομα θα διοργανώσει συγκεντρώσεις ανά σχολική μονάδα ή κατά περιοχή, με στόχο το συντονισμό της δράσης των γονέων και την καταγραφή των προβλημάτων των σχολείων και των συλλόγων γονέων.

Μερικές από τις προτάσεις της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και του Συλλόγου Δασκάλων αφορούν:

  • Το διπλασιασμό των κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες και των οικονομικών πόρων για τη συντήρηση των σχολείων, διεκδίκηση από τη δημοτική αρχή ικανοποιητικής σύμβασης με τον ΟΣΚ, σωστή και άμεση απορρόφηση των παραπάνω κονδυλίων.
  • Την απόκτηση όσων χώρων απόμειναν στο Περιστέρι για να χτιστούν καινούρια, λειτουργικά και ανθρώπινα κτίρια, ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχουν τα οικόπεδα η δημοτική αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες σε συνεργασία με τον ΟΣΚ για να κτιστούν επιτέλους τα προγραμματισμένα σχολεία.
  • Να σταματήσουν οι συμπτύξεις και ενοποιήσεις σχολείων, να μειωθούν οι μαθητές σε 20 ανά τμήμα, να διατεθούν επιπλέον κονδύλια για τα ΤΕΛ και για την προσχολική αγωγή, να επιχορηγηθούν οι Σύλλογοι Γονέων, να μπορούν τα παιδιά να έχουν πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου.
  • Να διατεθούν κονδύλια για την πρόσληψη φυλάκων, νυχτοφυλάκων, επιστατών, να φωτοσημανθούν ή κατά περίπτωση να πεζοδρομηθούν επικίνδυνοι δρόμοι γύρω από τα σχολικά κτίρια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δημόσιο και δωρεάν σχολείο, σε σύγχρονα και ασφαλή κτίρια(2010-02-02 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για τα προβλήματα των σχολείων(2005-06-09 00:00:00.0)
Απαιτούν το σχολείο τους(2000-02-29 00:00:00.0)
Στο έλεος της αδιαφορίας(2000-02-09 00:00:00.0)
"Κλειστόν" εδώ και δυο βδομάδες!(1997-12-17 00:00:00.0)
Παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ρόλο αναρριχητή!(1996-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ