Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυκλώματα που τρέφονται από την αντιλαϊκή πολιτική

Η παραίτηση Κουβελάκη, ανεξάρτητα από τις αφορμές, φέρνει στο προσκήνιο τη δράση "παρακέντρων", ενώ πολλαπλασιάζει τα σενάρια σχετικά με τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις

Πέρα από την αφορμή που οδήγησε χτες στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Κουβελάκη και η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, όλα δείχνουν ότι τα αίτια της ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης είναι πολύ βαθύτερα και σχετίζονται άμεσα με τη δράση των κυκλωμάτων που λυμαίνονται όχι μόνο το χώρο των φυλακών, αλλά και συνολικά τους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Κυκλώματα, που με κάθε τρόπο επιδιώκεται να παραμείνουν στο απυρόβλητο παρά τη σύγκρουση στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι οι αντικρουόμενες κυβερνητικές πλευρές, ανεξάρτητα με τις κατηγορίες που ανταλλάσσονται ένθεν και ένθεν και παρά το σφοδρό τους χαρακτήρα, δεν "ξεπέρασαν τα όρια" και δεν προχώρησαν σε κινήσεις, που να αποδεικνύουν την πρόθεσή τους, για να μπει τέρμα στις δραστηριότητες αυτών των σκοτεινών μηχανισμών.

Ως επίρρωση των παραπάνω θα μπορούσε να αναφερθεί η τακτική που από χτες ακολουθείται απέναντι στον Γ. Κουβελάκη, για τον οποίο το πρωθυπουργικό περιβάλλον οψίμως ανακάλυψε και διοχετεύει ανεπισήμως ότι υπήρξε ένας "αποτυχημένος" υπουργός και εξ αυτού του λόγου επιδίωξε "ηρωική" έξοδο... Από την πλευρά δε του Γ. Κουβελάκη προτάσσεται η ευθιξία του, η οποία τον οδήγησε εκτός κυβέρνησης λόγω της δράσης "παράκεντρων εξουσίας" που φαλκίδευσαν το έργο του. Ωστόσο την ίδια ώρα αποτελεί ζητούμενο, τα όσα βαρύτατα συνοδεύουν την επιστολή παραίτησης του υπουργού να μην αποτελέσουν ένα απλό φραστικό πυροτέχνημα, αλλά να συνοδευτούν από συγκεκριμένες κινήσεις και στοιχεία που θα συμβάλλουν να χυθεί όσο γίνεται περισσότερο φως στη δράση των "κέντρων" που καταγγέλλει ο πρώην υπουργός. Κυκλώματα που τελικά αποτελούν προϊόν ενός ολόκληρου συστήματος και τρέφονται από την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί αυτό το σύστημα.

Παράλληλα, οι εξελίξεις τόσο όσον αφορά την υπόθεση Κουβελάκη όσο και την υπόθεση Μαγκάκη, εντείνουν τη ρευστότητα που επικρατεί στο πολιτικό τοπίο ενόψει της προεδρικής εκλογής, καθώς τα σενάρια πληθαίνουν. Σενάρια που αυτοαναιρούνται και, άλλα θέλουν το ενδεχόμενο εκλογών να προβάλλει ακόμα πιο πιθανό καθώς η φθορά της κυβέρνησης δε θεωρείται αναστρέψιμη, άλλα συνηγορώντας στην παραπάνω άποψη ομιλούν περί ανασχηματισμού εκλογικού χαρακτήρα, ενώ άλλα κάνουν λόγο για ολοκλήρωση του "παζαριού" περί τον υποψήφιο Πρόεδρο και αποτροπή του στησίματος της κάλπης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πληθαίνουν τα σενάρια(2002-07-11 00:00:00.0)
Υπ' ατμόν ο Παπαδόπουλος(2002-06-05 00:00:00.0)
"Πονοκέφαλοι" στο ΠΑΣΟΚ(1995-04-05 00:00:00.0)
Προεκλογική αγωνία...(1995-02-11 00:00:00.0)
Και τυπικά υπουργός Δικαιοσύνης ο Αν. Πεπονής(1995-02-11 00:00:00.0)
"Δεινόν προς κέντρα..."(1995-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ