Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Στο προσκήνιο τα προβλήματα της ομογένειας

Συνέντευξη του βουλευτή του ΚΚΕ στο "Εθνικό Κανάλι Αμερικής"

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (του ανταποκριτή μας ΧΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ).-

Ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας,που έφθασε στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Παρασκευής 3 - 2 - 95, είχε μια σειρά επαφών με την ηγεσία της οργανωμένης ομογένειας και τη "Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ".

Οι επαφές του άρχισαν το απόγευμα του Σαββάτου με συνέντευξή του, διάρκειας μιας ώρας, στο τηλεοπτικό "Εθνικό Κανάλι Αμερικής" του Δημήτρη Καστανά, το οποίο έχει ευρύτατη ακροαματικότητα και σε πολλές άλλες Πολιτείες των ΗΠΑ. Ο Στρ. Κόρακας απηύθυνε θερμό χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕ και εξέφρασε την εκτίμηση του ΚΚΕ στην ομογένεια για τη σταθερή συμπαράστασή της σε όλες τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας. Παρατήρησε ότι δεν είναι σωστό να περιμένουμε μόνο από αυτήν, όπως κάνει το επίσημο ελληνικό κράτος, αλλά και να ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τα ζητήματά της, όπως είναι η παιδεία των απόδημων, η ασφάλιση και η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ομογενείς που εγκαθίστανται στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του παρουσιαστή της εκπομπής, Πανίκο Παναγιώτου, ο Στρ. Κόρακας έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των σύγχρονων διεθνών και ελληνικών προβλημάτων, εκθέτοντας και τις θέσεις του ΚΚΕ πάνω σ' αυτά. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Κυπριακό και στην κατάσταση στα Βαλκάνια. τέλος, έδωσε μια παραστατική εικόνα για τη μεγάλη ζημιά που έγινε στο κτίριο και τις εγκαταστάσεις του Κόμματος και ιδιαίτερα στο πολύτιμο αρχείο του, υπογραμμίζοντας την καθολική συμπαράσταση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, για τη διάσωσή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ