Κυριακή 29 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Θα παλέψουμε με τους εργαζόμενους

Αμεσος στόχος να μην κλείσει ο Αργυρός τα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει αντισταθεί με κάθε μέσο στη διάλυση της κλωστοϋφαντουργίας και στην εξαθλίωση των εργαζομένων του κλάδου. Εχει συγκεκριμένες θέσεις για τη στήριξη του κλάδου και προσπαθεί να αντιπαλέψει την πολιτική συρρίκνωσης με κάθε μέσο. Πριν ενάμιση περίπου χρόνο η Βορειοδυτική Αχτίδα του ΚΚΕ είχε οργανώσει μια συζήτηση με φορείς της περιοχής για την κρίση του κλάδου και τις συνέπειές της στην τοπική κοινωνία.

Ο Γιώργος Τιρτιράκης,μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής, μίλησε στο "Ρ" για την ανάγκη αντίστασης, στην προοπτική κλεισίματος της τελευταίας από τις μεγάλες κλωστοϋφαντουργίες, των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: "Η προσπάθεια των βιομηχάνων να ολοκληρώσουν την αποβιομηχάνιση της παραδοσιακής εργατούπολης της Ν. Ιωνίας - προσπάθεια ενταγμένη στη λογική της Ευρώπης του Μάαστριχτ και της συνολικής αποβιομηχάνισης της χώρας - επιβεβαιώνεται με την πρόσφατη ανακοίνωση του Σ. Αργυρού για κλείσιμο των ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ. Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, αλλά και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου που πρόκειται να απολυθούν - με μοναδικό όπλο τους τον αγώνα - μπορούν και πρέπει να βάλουν φραγμό σε αυτή την πολιτική.

Εμείς καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή της πόλης να συσπειρωθούν και να παλέψουν για να μην κλείσει το εργοστάσιο. Να μην προστεθούν άλλοι 150 εργαζόμενοι στον ήδη μεγάλο κατάλογο ανέργων της πόλης μας. Οι εργαζόμενοι της πόλης μας, με τον αγώνα τους, μπορούν να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να αλλάξει θέση και να εγκαταλείψει τη μέχρι τώρα αντεργατική πολιτική της.

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες της Ν. Ιωνίας θα σταθούν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Θα συμπαρασταθούμε με όλες τις δυνάμεις στους εργαζομένους, θα παλέψουμε μαζί τους και θα ενισχύσουμε όποιες μορφές πάλης προωθήσουν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η αντεργατική πολιτική μόνο με τον ενωμένο αγώνα ανατρέπεται".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ