Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Απειλούνται οι δημοσιογράφοι

ΑΛΓΕΡΙ.-

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους δημοσιογράφους απηύθυνε την Κυριακή η "Ενοπλη Ισλαμική Οργάνωση", η οποία θεωρείται η πιο σκληρή από τις ένοπλες οργανώσεις της Αλγερίας και η οποία είχε αναλάβει και την ευθύνη της χριστουγεννιάτικης αεροπειρατίας στο Αιρ Μπας της "Αιρ Φρανς".

Η "Ενοπλη Ισλαμική Οργάνωση" με ανακοινωθέν της, που δημοσίευσε την Κυριακή η παγκόσμιας κυκλοφορίας αραβική εφημερίδα "Αλ Χαγιάτ", καλεί τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της Αλγερίας να σταματήσουν άμεσα την εργασία τους γιατί, "μετά τη δημοσίευση αυτού του ανακοινωθέντος, θα χτυπήσουμε με δύναμη όσους δεν υπακούσουν". Το ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφεται από τον Αμπού Αμπντεραχμάν Αμίν που θεωρείται αρχηγός της ΕΙΟ, προσθέτει ότι η οργάνωση "είναι αποφασισμένη να πολεμήσει με σπαθί αυτούς που την πολεμούν με τις λέξεις".

Παράλληλα με τη δημοσίευση του παραπάνω ανακοινωθέντος, ένας Γάλλος έμπορος δολοφονήθηκε την Κυριακή το πρωί από αγνώστους, στην πλατεία Πορτ Σάιντ στο κέντρο του Αλγερίου. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία στοίχισε τη ζωή του 52χρονου Ζοζέφ Μπελές, ανεβάζοντας τον αριθμό τον δολοφονηθέντων Γάλλων στην Αλγερία από τους φανατικούς ισλαμιστές σε 26 από το Σεπτέμβρη του 1993, τραυματίστηκε σοβαρά και μία γυναίκα αγνώστων στοιχείων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ