Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία και συγκέντρωση στην Πάτρα

Θετικά ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό προσκλητήριο οι εργαζόμενοι στη βιομηχανία, οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας). -

Δυναμικό "παρών" στην 24ωρη απεργία έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Πάτρας, όπου η συμμετοχή έφτασε, σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, στο 80%. Σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στη βιομηχανία,ενώ μεγάλα ποσοστά συμμετοχής σημειώθηκαν και σε άλλους κλάδους, όπως η Κοινή Ωφέλεια,οι οικοδόμοι κλπ.

Προσυγκέντρωση των απεργών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η συμμετοχή των συνταξιούχων.Συμμετείχαν, επίσης, οι αντιστασιακοί,οι οποίοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη νομαρχία. Μαθητές από το 4ο Λύκειο διαδήλωσαν, μαζί με τους εργαζόμενους, για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Εκτιμώντας την επιτυχία της απεργίας, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος,πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, δήλωσε στο "Ρ": "Βασικό στοιχείο της επιτυχίας της απεργίας ήταν η αποφασιστική δράση των πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης. Η κινητοποίηση είχε ταξικό προσανατολισμό και, για μια ακόμα φορά, έδωσε απάντηση στους υποταγμένους της ΓΣΕΕ. Οι εργάτες της πόλης απεργούν γιατί είναι αποφασισμένοι να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στον προϋπολογισμό της λιτότητας και στο πρόγραμμα "σύγκλισης"".

- Η ΤΕ Πάτρας της ΕΣΑΚ, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει και καταδικάζει την "ανοιχτή απεργοσπαστική στάση" δυο μελών της διοίκησης του ΕΚ Πάτρας - του Ηρ. Λάπα, στελέχους της ΠΑΣΚΕ και του Γ. Τσιμέκα, στελέχους της ΔΑΚΕ. Οπως αναφέρει, με ευθύνη αυτών των δυο, στο εργοστάσιο της ΑΜΣΤΕΛ μετατράπηκε σε τρίωρη στάση η 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ