Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Στο σφυρί" και η Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδας

Ακόμα ένα βήμα για την ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας έκανε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, επιλέχτηκε ο σύμβουλος πώλησης της τράπεζας, ενώ το έργο της αποτίμησης αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του χρόνου και το επόμενο στάδιο θα είναι η προκήρυξη διαγωνισμού στα πρότυπα της Τράπεζας Κρήτης.

Η εξέλιξη της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας σε ξεπούλημα, συνδέεται και με το ότι για τη συγκεκριμένη τράπεζα υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και τον πρώην ιδιοκτήτη της Δούκαρη, γεγονός που αυτόματα σημαίνει αισθητή πτώση της οποιασδήποτε διαπραγματευτικής ικανότητας, για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς τιμήματος. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο μήνα εκδικάζεται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο προσφυγή κατά του Δούκαρη με ενάγοντες, μεταξύ άλλων, το ελληνικό δημόσιο, την Τράπεζα Ελλάδας, την Αγροτική κτλ.

Στο μεταξύ χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του προεδρείου της ΓΣΕΕ και του διοικητικού συμβουλίου των εργαζόμενων της Τράπεζας Κεντρικής Ελλάδας, με θέμα την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίησή της. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ η αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας αφού ενημερώθηκε αναλυτικά για το θέμα, εξέφρασε την ανησυχία της σχετικά με την εξέλιξη που έχει διαμορφωθεί και θα πάρει πρωτοβουλίες μαζί με την ΟΤΟΕ και το σύλλογο, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου, καθώς και η απασχόληση και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην τράπεζα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ