Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κοινωνικά και αντικοινωνικά

ΚΑΝΕΙΣ στην κυβέρνηση δε διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, είπε ο γγ της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, χτες. Μα είναι πράγματα αυτά; Αφήστε τους "προοδευτικούς" του ΠΑΣΟΚ να εκφράσουν τις καθιερωμένες φιλολαϊκές αντιρρήσεις τους, προτού... ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

***

Ως γνωστόν, ένας "ορίτζιναλ" ΠΑΣΟΚικός προϋπολογισμός πρέπει να έχει δύο στοιχεία: Ενα "κοινωνικό πρόσωπο" και ένα... "αντικοινωνικό χέρι"!

***

Για να χαμογελάει το "πρόσωπο", όσο κάνει έφοδο στα πορτοφόλια το "χέρι".

***

Αρα, αγαπητοί "κοψοχέρηδες" των εκλογών. Την κάνατε που την κάνατε την "κουτσουκέλα", άντε τώρα να κόψουμε το "χέρι" του προϋπολογισμού και για το δικό σας, βλέπουμε αργότερα...

***

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ στο χειρότερο πάνε εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Αλλοι κάνουν εκκλήσεις για "λύση Βαρβιτσιώτη", άλλοι εκκλήσεις για "παρέμβαση Καραμανλή" και σε λίγο θ' αρχίσουν και οι... εκκλήσεις στην Παναγία της Τήνου να κάνει κανένα θαύμα.

***

Αν μπορεί, δηλαδή, γιατί είπαμε, όλα έχουν τα όριά τους.

***

Ο Εβερτ και χτες και σήμερα διάβασε "Απογευματινή". Ομως ήταν η... "Απογευματινή της Κυριακής". Του άρεσε ο τίτλος...

***

ΠΑΤΑΝΕ τους λεωφορειόδρομους, λέει το υπουργείο Συγκοινωνιών, τα ΙΧ. Με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν πατάνε το ένα πάνω στο άλλο, να 'ναι ευχαριστημένοι...

***

ΕΥΤΥΧΩΣ τελειώνουν κι αυτές οι αμερικανικές εκλογές και θα αρχίσει σιγά σιγά η κυβέρνηση να κάνει και λίγη εξωτερική πολιτική. Να ξέρουμε βρε παιδί μου πού πηγαίνουμε.

***

Αλλωστε είναι γνωστό ότι με το που θα βγει ο νέος Πρόεδρος, πριν καλάκαλά του δώσουν συγχαρητήρια, το πρώτο που θα κάνει είναι να λύσει το Κυπριακό!

***

Κι επειδή το πρόβλημα έχει περιπλακεί ως... γόρδιος δεσμός, οι Αμερικανοί, ως θαυμαστές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θα ακολουθήσουν τον τρόπο του Μεγαλέξανδρου. Χραπ, μια στη μέση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ