Τρίτη 5 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπούλημα και...

Αν δείχνει κάτι η επιστολή Πάγκαλου προς την ηγεσία του ΝΑΤΟ και τους ομολόγους στη "συμμαχία", με την οποία προτείνει τη δημιουργία μηχανισμού επίλυσης των διαφορών μεταξύ των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και την παραπομπή τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, πέρα από την αδιαμφισβήτητη ΝΑΤΟική στοχοπροσήλωσή της, είναι η χωρίς προηγούμενο υποτέλεια της κυβέρνησης Σημίτη.

Τα πάντα, πλέον, γύρω από τα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας ανατίθενται εν λευκώ στους ΝΑΤΟικούς συμμάχους προς έγκριση και "επίλυση". Το χειρότερο, όπως φάνηκε από τις απαντήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι ότι μια τέτοια δουλοπρεπής στάση, πλασάρεται ως εθνικά συμφέρουσα, επιβαλλόμενη, ρεαλιστική...!

... μυστική διπλωματία

Υπάρχει, όμως, και μια άλλη διάσταση, που προβάλλει η κυβερνητική προπαγάνδα: Αυτή της μυστικής διπλωματίας. Το "δικαίωμα", δηλαδή, της κυβέρνησης ερήμην των κομμάτων, της Βουλής και με το λαό στο σκοτάδι, να εξουσιοδοτεί τους "ισχυρούς συμμάχους" για τα εθνικά μας θέματα και να τους αναγορεύει σε διαιτητές στις διαφορές μας με τρίτες χώρες. Η επιστολή Πάγκαλου εστάλη πριν τις εκλογές "εν κρυπτώ και παραβύστω", την ίδια εποχή, δηλαδή, που ο Κ. Σημίτης εξαπέλυε μύδρους κατά του Μ. Εβερτ για τη θέση του, περί διαλόγου με την Τουρκία! Δηλαδή, η κυβέρνηση Σημίτη υφάρπαξε ψήφους με τη μάσκα του πατριώτη, ενώ την ίδια στιγμή ξεπουλούσε τα πάντα στο ΝΑΤΟ.

Φυσικό είναι, με αυτή την πολιτική της, να ακολουθεί μυστική διπλωματία. Φανταστείτε, τι θα γινόταν, αν ο λαός μάθαινε ένα ελάχιστο μέρος των όσων διαπραγματεύεται ερήμην του και πίσω από τις πλάτες του η κυβέρνηση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ