Κυριακή 13 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Εκρηξη βόμβας

ΑΛΓΕΡΙ.-

Εξι νεκροί και 75 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την προχτεσινή έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στην κεντρική αγορά της πόλης Κολέα, στο βόρειο τμήμα της Αλγερίας.

Ανακοίνωση της τοπικής Αστυνομίας αναφέρει ότι μεταξύ των νεκρών είναι τρία παιδάκια, ενώ υπάρχουν πολλά παιδιά μεταξύ των δεκάδων τραυματισμένων.

Μέσα στο περασμένο 48ωρο, οι αστυνομικές αρχές της Αλγερίας εντόπισαν και εξουδετέρωσαν δύο άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς, που είχαν τοποθετηθεί σε άλλα σημεία της πόλης "Κολέα", οι οποίοι τελικά εξουδετερώθηκαν από ειδικούς πυροτεχνουργούς.

Η επίθεση έγινε μόλις δύο μέρες μετά από την τοποθέτηση βόμβας σε κέντρο εκπαίδευσης κοριτσιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μίας δασκάλας και το σοβαρό τραυματισμό πέντε κοριτσιών.

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την τελευταία βομβιστική επίθεση στην Αλγερία, που, τουλάχιστον από το 1994, έχει γίνει θέατρο πολλών αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων. Την ευθύνη για πολλές από αυτές τις επιθέσεις ανέλαβαν φανατικές μουσουλμανικές οργανώσεις, που δρουν με σκοπό την ανατροπή της αλγερινής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ