Παρασκευή 4 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Πάρτε θέση τώρα!

Ανοιχτή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής προς το ΤΕΕ

Καμιά απάντηση δεν έχει δώσει ακόμα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων,ο οποίος με ανοιχτή του επιστολή έχει ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να μην καταστραφεί το Πάρκο Ελευθερίας.

Και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), επίσης, σιωπά τη στιγμή που οφείλει να πάρει θέση και να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που έχει, ώστε να αποτραπεί η προμελετημένη και μεθοδικά επιχειρούμενη επιβάρυνση της πρωτεύουσας με την καταστροφή του κοινόχρηστου πρασίνου και την οικοδόμηση του Πάρκου Ελευθερίας.

Αυτά επισημαίνει, σε επιστολή της προς της Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, η Συντονιστική Επιτροπή για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας. Επίσης τονίζει ότι "το ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους έπρεπε να έχει ήδη παρέμβει, ώστε να μην είναι δυνατόν ένας ιδιώτης ή έστω ένας Οργανισμός να έχει τη δυνατότητα να εξαπατά την κοινή γνώμη με "άλλοθι" το Μέγαρο Μουσικής και τις ανάγκες του σε χώρους στάθμευσης. Την ίδια στιγμή που προτίθεται να κατασκευάσει συνεδριακό κέντρο, όπερα, μουσική βιβλιοθήκη κ. ά.".

Οπως καταγγέλλει η ΔΕ της Συντονιστικής Επιτροπής για τη Σωτηρία του Πάρκου Ελευθερίας, ο ιδιώτης (σ. σ. ο γνωστός Χρήστος Λαμπράκης) προωθεί ένα νεφελώδες πρόγραμμα κατασκευών, ώστε το έργο να εντάσσεται κατά περίπτωση σε διάφορα προγράμματα (ΠΕΠ Αττικής, Β ΚΠΣ, υποπρόγραμμα τουρισμός - πολιτισμός) και να απομυζά δεκάδες δισ., ιδιωτικοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια. Επίσης αποσπά έγκριση από μη αρμόδια υπηρεσία για την κατασκευή χώρων κύριας χρήσης σε δεύτερα και τρίτα υπόγεια, με κατάφωρη παραβίαση του ΓΟΚ, με τη βεβαιότητα ότι κάποιος υπουργός στο μέλλον θα τα νομιμοποιήσει εκ των υστέρων, όπως έγινε με το Μέγαρο Μουσικής.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί το ΤΕΕ να πάρει θέση τώρα. Μετά, σημειώνει, θα είναι αργά, αφού με την παράνομη κατασκευή χιλιάδες αυτοκίνητα θα συρρέουν για να σταθμεύσουν στα υπόγεια του γκαράζ μέσω της οδού Κόκκαλη, παγιδεύοντας την κυκλοφορία σε αυτή και την ευρύτερη περιοχή. "Θα είναι πραγματικά αργά", επισημαίνει η συντονιστική, "όταν χιλιάδες άνθρωποι θα οδηγούνται 10 και 15 μέτρα κάτω από τη γη, για να μυηθούν στον "πολιτισμό" του Χρ. Λαμπράκη".

"Επισημαίνουμε ότι η άποψη "τώρα είναι αργά" έναν μόνο υπηρετεί", καταλήγει η Συντονιστική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ