Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Αριστερά του Κ. Σημίτη

Είναι γνωστές οι ιδεολογικές και πολιτικές συγγένειες, που διαπιστώνει ο Κ. Σημίτης ότι υπάρχουν μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του Δημοκρατικού Κόμματος της Αριστεράς στην Ιταλία. Αλλωστε, είναι ομοτράπεζα κόμματα στη Σοσιαλιστική Διεθνή και μάλιστα στο προεδρείο της. Χτες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη "να δούμε τι σημαίνει στο νέο παγκόσμιο περιβάλλον η Αριστερά, τι σημαίνει ο Σοσιαλισμός".

Προφανώς, δεν είχε διαβάσει τις δηλώσεις του Ντ' Αλέμα στο περιοδικό "Πανόραμα" για το τι σημαίνει Αριστερά σήμερα. Το αναπαράγουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τον Κ. Σημίτη στις ιδεολογικές αναζητήσεις του. Είπε, λοιπόν, ο Ντ' Αλέμα: "Οι ιδέες της νέας Αριστεράς βρίσκονται κάπου μεταξύ του Τόνι Μπλερ και όσων διακηρύσσει στις ΗΠΑ ο Μπιλ Κλίντον" (!). Είπε όμως και κάτι άλλο εξαιρετικά επίκαιρο ο Ντ' Αλέμα, που εκφράζει απόλυτα τον Κ. Σημίτη: "Το κράτος πρόνοιας πρέπει να είναι όχι κράτος παροχών, αλλά ευκαιριών".

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Κ. Σημίτης συμμερίζεται πλήρως τις απόψεις του ομοϊδεάτη του περί Αριστεράς. Αν έχει τίποτε απορίες, δεν έχει παρά να τον καλέσει να του κάνει μερικά σεμινάρια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ