Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανάγκη ψύχραιμης αντιμετώπισης

Επαφές της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης απαντώντας σε ερώτηση, μετά την έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας την Τετάρτη, κατά πόσο πλησιάζει μια σύρραξη με τα τουρκικά στρατεύματα, δήλωσε τα εξής: "Κρατήσαμε μια σωστή απόσταση, γιατί δεν ήταν σκοπός μας να συγκρουστούμε με τα τουρκικά στρατεύματα. Θέλω εμφατικά να τονίσω ότι εθνικά θέματα δε λύνονται με αυτόν τον τρόπο. Δεν οδηγούμαστε σε στρατιωτικές αναμετρήσεις από αποφάσεις που παίρνονται όχι από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, αλλά που μας οδηγούν εξελιχτικά γεγονότα τα οποία προγραμματίζονται και εκτελούνται χωρίς εκείνοι που τα εκτελούν και τα προγραμματίζουν να έχουν πλήρη επίγνωση της όλης κατάστασης".

Κόμματα και οργανώσεις της Κύπρου καταδικάζουν έντονα τη νέα δολοφονία και ταυτόχρονα συνιστούν ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επαφές με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων ξεκίνησε χτες ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλ. Κληρίδης.Το πρωί είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛΔ. Χριστόφια,ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση είπε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει να συζητηθούν τρόποι εκτόνωσης της κατάστασης, καθώς και τρόποι αξιοποίησης διεθνώς των γεγονότων που διαδραματίστηκαν. Πρόσθεσε ακόμα ότι με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας πρέπει να συζητηθεί ευρύτερα η όλη κατάσταση. Οπως είπε ο Δ. Χριστόφιας προκύπτει και θέμα ευρύτερης συζήτησης της οργάνωσης και των στόχων των εκδηλώσεων στη γραμμή αντιπαράταξης. Και συμπλήρωσε ότι το μήνυμα που πρέπει να δοθεί διεθνώς είναι ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εμμένει στη θέση ότι είναι δυνατή η συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια του Ντενκτάς να πείσει για δήθεν ανάγκη παραμονής των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Κινήματος Ελευθέρων Δημοκρατών Γ. Βασιλείου ο οποίος μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο για την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού και συζήτησε τρόπους εκτόνωσης της κατάστασης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο(2001-06-19 00:00:00.0)
ΚΥΠΡΙΑΚΟ(1998-11-27 00:00:00.0)
Οι "S - 300" δεν είναι το κυρίαρχο...(1998-08-08 00:00:00.0)
"Πόλεμος" δηλώσεων στο Κυπριακό(1997-08-31 00:00:00.0)
Απορρίπτεται η συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς(1996-08-20 00:00:00.0)
Βόρεια και Νότια Κύπρος;(1995-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ