Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Πρωταρχική ανάγκη η ενίσχυση του ΚΚΕ

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο εμπορικό κέντρο του Αργοστολίου

Περιοδεία στη λαϊκή αγορά και στο εμπορικό κέντρο του Αργοστολίου έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα. Στη διάρκεια της περιοδείας η Αλ. Παπαρήγα επισκέφθηκε τα καταστήματα του Αργοστολίου, ήρθε σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και τους απασχολούμενους και είχε συζητήσεις μαζί τους.

Οι συζητήσεις χαρακτηρίζονταν από έντονο προβληματισμό και απόγνωση, αν λάβει κανείς υπόψη του τα πιεστικά προβλήματα που φαίνεται να απασχολούν τον εμπορικό κόσμο του Αργοστολίου. Τις επιπτώσεις των προβλημάτων της αγροτικής οικονομίας, την απότομη επιδείνωση των φορολογικών και άλλων όρων, την έντονη και συνεχόμενη μείωση της τουριστικής κίνησης, τις συνέπειες της διείσδυσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου, που παίρνει συχνά ιδιάζουσες ή και αφανείς μορφές. Ολα αυτά και πολλά άλλα βρίσκονταν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι οι ρίζες όλων αυτών των προβλημάτων βρίσκονται στην πολιτική του μονοπωλιακού κεφαλαίου, πολιτική που έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις και σήμερα εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και έχει και σαφή σκοπό: Την πλήρη απαλλοτρίωση των μεσαίων στρωμάτων υπέρ των μονοπωλίων.

Στις συζητήσεις φάνηκαν και άλλες ανησυχίες. Την ίδια μέρα έρχονταν ειδήσεις από το Ανατολικό Αιγαίο, που έδειχναν ότι η κατάσταση παρουσίαζε νέα συμπτώματα έντασης.

Εκτεταμένη συζήτηση και στο τοπικό ΚΤΕΛ. Οι εργαζόμενοι του χώρου δε φαίνονται καθόλου σίγουροι ότι τα σχέδια ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων δεν κρύβουν σχέδια αναδιοργάνωσης του ίδιου του ΚΤΕΛ. Εξέφρασαν καθαρά την ανησυχία ότι με τα σχέδια αναδιοργάνωσης η κατάληξη θα είναι η κατάργηση των "μη αποδοτικών διαδρομών", πράγμα που στις συνθήκες της Κεφαλονιάς θα σημάνει αποκλεισμό από τις υπηρεσίες μεταφοράς εκείνων των τμημάτων του πληθυσμού που περισσότερο τις χρειάζονται.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφθηκε και τα τοπικά παραρτήματα των ΕΛΤΑ και της Εμπορικής Τράπεζας. Στις συζητήσεις πρόβαλλε, σε ορισμένες περιπτώσεις, και το προφίλ της άποψης ότι "όλοι είναι ίδιοι".

Η Αλ. Παπαρήγα τόνισε ότι στις σημερινές συνθήκες, όπου διάφορα συνθήματα χρησιμοποιούνται συχνά με τρόπο ιδιαίτερα επιδέξιο σαν τεχνάσματα, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συνέπεια των κομμάτων, αλλά και ατομικά των εκπροσώπων τους. Το ΚΚΕ, δήλωσε η Αλ. Παπαρήγα, είναι κόμμα που δεν πρόκειται ποτέ να ακολουθήσει την τακτική "άλλα λέμε έξω από τη Βουλή και άλλα λέμε μέσα σε αυτή". Παράλληλα, υπογραμμίζοντας ότι "δεν μπορεί να περιμένει κανείς τα πάντα από εννιά ανθρώπους σε σύνολο 300" η Αλ. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι χωρίς τη συνεπή δράση του ΚΚΕ η κατάσταση για τους εργαζόμενους θα είναι ακόμα χειρότερη. Γι' αυτό, κατέληξε, η ενίσχυση του ΚΚΕ αποτελεί πρωταρχική ανάγκη για όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ