Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πηγή έμπνευσης κάθε τίμιου δημοσιογράφου

Ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Δημοσιογράφων του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη

Οι Κομματικές Οργανώσεις Δημοσιογράφων του ΚΚΕ, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζουν τα παρακάτω:

"Πενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες που τέλειωνε μαρτυρικά στη Θεσσαλία, δολοφονημένος από τη μοναρχοφασιστική συμμορία του Σούρλα, με των Αγγλων την καθοδήγηση, ο αξέχαστος σύντροφος, ο διακεκριμένος δημοσιογράφους και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Κώστας Βιδάλης.

Πολιτικός συντάκτης του "Ρ" και της "Ελεύθερης Ελλάδας", αψηφώντας όλους τους κινδύνους, αγνοώντας τις συστάσεις των συναδέλφων του πήγε στη Θεσσαλία, που μοναρχοφασίστες και παρακρατικοί την είχαν μετατρέψει σε πραγματικό σφαγείο.

Τράβηξε θαρραλέα το δρόμο του δημοσιογραφικού χρέους, γιατί όπως ο ίδιος έλεγε και δίδασκε στους νέους δημοσιογράφους "ο κόσμος πρέπει να μάθει. Και θα μάθει όταν πάμε να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια. Πρέπει να μάθουμε, να κάνουμε ρεπορτάζ"...

Το ρεπορτάζ εκείνο, που μετά την επιτόπια έρευνα θα έγραφε ο Κ. Βιδάλης για τη Θεσσαλία, σφραγίστηκε με το σταυρικό θάνατό του, που συγκλόνισε τότε την Ελλάδα, αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Δημοσιογράφων του ΚΚΕ, στα 50 χρόνια από τη δολοφονία του, θυμούνται και τιμούν τον Κ. Βιδάλη σαν θυσία, σαν ακριβή κληρονομιά. Και σαν μήνυμα αγώνα. Η αναφορά στο μάρτυρα της δημοσιογραφίας, τον κομμουνιστή μαχητή της πένας Κώστα Βιδάλη, δεν είναι μουσειακή μνήμη. Και δεν μπαίνει σε "προθήκες". Είναι κληρονομιά δράσης. Είναι κληρονομιά ευθύνης και αντίστασης για κάθε τίμιο δημοσιογράφο μέσα στο δύσκολο σήμερα. Ο Κώστας Βιδάλης από τα πρώτα βήματα της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας αντάμωσε με του λαού τους αγώνες. Και ο βηματισμός αυτός αταλάντευτος βάσταξε ως την ώρα του μαρτυρίου. Αγωνιστής δημοσιογράφος, στρατευμένος στις γραμμές του ΚΚΕ, πάλεψε και έδωσε τη ζωή του για τα μεγάλα ιδανικά του ΕΑΜ, για την εθνική απελευθέρωση, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την προκοπή της Ελλάδας.

Πενήντα χρόνια από το θάνατο του ήρωα και μάρτυρα, του κομμουνιστή πανάξιου δημοσιογράφου της Εθνικής μας Αντίστασης, Κ. Βιδάλη, η ζωή του μεγάλη προσφορά του, αποτελούν παράδειγμα και οδηγό για την ελληνική δημοσιογραφία. Είναι και μένει πηγή έμπνευσης αλλά και καθημερινής προτροπής στις μεγάλες και βαριές ευθύνες που πέφτουν επάνω σε κάθε τίμιο δημοσιογράφο".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ