Σάββατο 17 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εμπρηστική η Τσιλέρ

Ορ. Κολοζώφ: Στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης

Προκλητική εμφανίστηκε η Τανσού Τσιλέρ σε δηλώσεις της για τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία των δύο Ελληνοκυπρίων από τις δυνάμεις κατοχής του Αττίλα. Μιλώντας σε συγκεντρωμένους στην κατεχόμενη Κύπρο, είπε ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι "να σπάσουν τα χέρια οποιουδήποτε τολμήσει να προσβάλει τη σημαία μας". Στη συνέχεια έκανε λόγο για "προβοκατόρικες ενέργειες Ελληνοκυπρίων" και δήλωσε ότι "τρομάζω με τη σκέψη ότι εάν δεν ήμασταν εκεί και εάν η τουρκική ειρηνευτική δύναμη δεν ήταν στο νησί, τι είδους σφαγή θα συνέβαινε στο νησί αυτό".

Με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκε η Τ. Τσιλέρ, ο Ορ. Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: "Η προκλητική δήλωση Τσιλέρ είναι αποτέλεσμα της στήριξης που έχει η Τουρκία από Αμερικανούς και Ευρωπαίους. Η δήλωση αυτή στοχεύει στην κλιμάκωση της έντασης και στη δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης στην Κύπρο, με στόχο την προώθηση των σχεδίων για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου".

Λύπη και απογοήτευση εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση, για τις προκλήσεις Τσιλέρ, με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Κασουλίδη.

Στο μεταξύ ανθελληνικές εκδηλώσεις έγιναν χτες στην Τουρκία, όπου στην Κωνσταντινούπολη και την Προύσσα διαδηλωτές έκαψαν την ελληνική σημαία και φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα κατά των Ελληνοκυπρίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ