Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασίζουν για την αποχή

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να ολοκληρώσουν τις Γενικές Συνελεύσεις οι Σύλλογοι Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας η οποία περιορίζει την εξέλιξη των πανεπιστημιακών.

Πάντως χτες, οι Γενικές Συνελεύσεις του Πολυτεχνείου και της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης αποφάσισαν να σταματήσουν την αποχή από το εξεταστικό έργο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ο σύλλογος Φιλοσοφικής και Νομικής αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ΔΕΠ την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε με τον υπουργό Παιδείας, από τον οποίο ζήτησε να γίνει ουσιαστικός διάλογος με τους πανεπιστημιακούς και να μην περάσει κανένα νομοθέτημα που θα αφορά την εξέλιξη και την εκλογή μελών ΔΕΠ μέσα στο καλοκαίρι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του διαλόγου. Παράλληλα τον κάλεσαν να δεσμευτεί ότι το νομοσχέδιο που θα αφορά τους πανεπιστημιακούς να είναι το πρώτο που θα κατατεθεί στη Βουλή όταν ανοίξει. Οι πανεπιστημιακοί θα επιδιώξουν νέα συνάντηση με τον υπουργό μετά τη λήξη του πένθους για τον θάνατο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ