Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφικός Ιούνιος

Διεθνή συνάντηση φωτογραφίας με θέμα Μύθος και τοπίο" διοργανώνει το "Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών" στους Δελφούς, από τις 20 μέχρι τις 23 Ιουνίου. Συμμετέχουν 9 Ελληνες και ξένοι καλλιτέχνες, οι οποίοι θα εκθέσουν τα έργα τους στους χώρους του Συνεδριακού Κέντρου. Από αυτούς οι τέσσερις παρουσιάζουν δημιουργίες τους οι οποίες έγιναν μετά από παραγγελία του Κέντρου Δελφών. Στα πλαίσια της συνάντησης οργανώνεται διήμερο συμπόσιο, που περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα "Μύθος και τοπίο" και συζήτηση στρογγυλής τραπέζης. Τη συνάντηση επιμελείται ο φωτογράφος και κριτικός τέχνης Γιάννης Σταθάτος.

  • Τρεις φωτογραφικές εκθέσεις περιλαμβάνει ο δεύτερος Φωτογραφικός Ιούνιος,που διοργανώνει το Φωτογραφικό Εργαστήρι Σταυρούπολης.Απόψε εγκαινιάζονται στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου (Χρ. Σμύρνης 1 και Λαγκαδά) τρεις ενδιαφέρουσες φωτογραφικές παρουσιάσεις. Πρόκειται για την ομαδική έκθεση έργων των σπουδαστών, με δείγματα δουλιάς της σχολικής χρονιάς '95 - '96. Με τίτλο "Δενδροπόταμος", η δεύτερη ομαδική έκθεση περιλαμβάνει έργα των τελειοφοίτων της σχολικής χρονιάς '94-'95. Η ομάδα αυτή, επιλέγοντας κοινό θέμα φωτογράφισης, εργάστηκε στον οικισμό του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης επί τρεις μήνες, έχοντας σαν κεντρικό θέμα τον άνθρωπο. Τέλος, εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας του Γάλλου φωτογράφου Π. Μουριέρ.Ο Γάλλος καλλιτέχνης ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1977. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Ιουνίου.
  • Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας των τμημάτων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλλιθέας φιλοξενείται από τις 24 και μέχρι τις 30 Ιουνίου στον αίθριο χώρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 74-76).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ