Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Καλοκαιρινές "Ομπρέλες"

Ενα καινούριο έργο γλυπτικής υπαίθριου χώρου, παρουσιάζεται τη Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ στον εξωτερικό χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το έργο "Ομπρέλες" του μεγάλου μας γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου.Το γλυπτό εκπροσώπησε τη σύγχρονη γλυπτική δημιουργία στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε μαζί με 26 έργα του καλλιτέχνη στην 45η Μπιενάλε της Βενετίας.

Το "Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης", στα πλαίσια της παρουσίασης της ελληνικής εκπροσώπησης στην Μπιενάλε, φιλοξένησε την έκθεση στη Θεσσαλονίκη από το Δεκέμβρη του '93 έως το Γενάρη του '94. Το έργο αυτό εγκαταστάθηκε αρχικά για τις ανάγκες της έκθεσης στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, όπου παρέμεινε και μετά το πέρας της για τα επόμενα δύο χρόνια, οπότε και μετακινήθηκε για να συμπεριληφθεί σε ιδιωτική συλλογή. Το ίδιο έργο βραβεύτηκε σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τώρα κοσμεί το νέο κτίριο της Κοινότητας στις Βρυξέλλες.

Οπως σημειώνουν οι οργανωτές, "η επανεγκατάσταση του έργου στον εξωτερικό χώρο των περιοδικών εκθέσεων του "Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης" έρχεται να συμπληρώσει την παρουσία του γλύπτη στην πόλη μας με τρία ακόμη γλυπτά που είχαν προηγηθεί, δύο στον υπαίθριο χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και ένα στην είσοδο της ΔΕΘ".

Σημειώνουμε ότι μετά τα εγκαίνια του γλυπτού θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ