Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τέχνες χωρίς Σύνορα

"Καλλιτέχνες χωρίς Σύνορα" ονομάζεται ο νέος μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός - ανθρωπιστικός οργανισμός,που ιδρύθηκε πρόσφατα και αποτελεί πρωτοβουλία καλλιτεχνών και πνευματικών ανθρώπων. Η πρώτη εμφάνιση του οργανισμού είναι οι εκδηλώσεις "Ιδού ο Ανθρωπος",που συνδιοργανώνει με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι εκδηλώσεις, που θα γίνουν στο Γκάζι, ξεκινούν στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.Περιλαμβάνουν έκθεση εικαστικών με έργα των: Μυταρά, Κεσσανλή, Σκούρτη, Παπαγιάννη κ. ά, έκθεση νομοθετημάτων με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου και έκθεση φωτογραφίας για το περιβάλλον με την υποστήριξη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Συμμετέχουν, επίσης, γνωστοί καλλιτέχνες, όπως: Μπ. Βαλάση, Τ. Βανδής, Κ. Καστανάς, Ελ. Ανουσάκη, Ε. Κοταμανίδου, Σ. Πέππας, Ελ. Χατζηαργύρη κ. ά.

  • Εκδηλώσεις με τίτλο "Αυτή είναι η Κολομβία" πραγματοποιούν από 20 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου,στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη",το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας και η πρεσβεία της Κολομβίας.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα γίνει έκθεση Κολομβιανών ζωγράφων με τίτλο "Ο Μαγικός Ρεαλισμός", θα υπάρχει μόνιμη έκθεση προκολομβιανών κοσμημάτων και κεραμικών και κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα παρουσιαστούν δύο κολομβιανές κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, θα υπάρχει προβολή εικόνων της Κολομβίας, συνοδευόμενη από φολκλορική μουσική της χώρας, καθώς και παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ